Shkurt.ch

15 portugezët e plagosur u kthyen në Zvicër

Tre të plagosur rëndë në raste emergjente absolute, duke përfshirë një dyvjeçar dhe babain e tij, janë ende në spital në Francë.
Pesëmbëdhjetë portugezët e lënduar në aksidentin me autobus që ka ndodhur të dielën në mëngjes në Charolles të Francës u larguan nga spitali. Ata u kthyen në Zvicër në mbrëmje. Një hetim është duke u zhvilluar.

Gjendja e tyre u vlerësua si e mirë nga mjekët e spitalit, tha të hënën Marlene Germain, nënprefekte e Saone-et-Loire. Të dielën pasdite vonë ata u dërguan në një qendër pritjeje të përfshirë në Charolles (Francë). Një ekip nga Kryqi i Kuq, i trajnuar për këtë lloj situate, i ka mirëpritur me pije të nxehta. Rreth orës 19:30 dy vetura të siguruara të dhëna nga Konsullata e Portugalisë kanë mundësuar kthimin e njëmbëdhjetë të lënduarve në shtëpitë e tyre në Zvicër. Ndërsa katër të plagosur janë kthyer vetë, tregon znj. Germain.

Megjithatë, tre të plagosur rëndë në rast emergjente absolute, duke përfshirë një dyvjeçar dhe babai i tij, por edhe dhjetë të plagosur në emergjencë, janë ende në spital në Francë. Kurse trupat e katër njerëzve të vdekur janë akoma në Charolles.