Bota

22 pasaportat më të fuqishme në botë

Business Insider” ka bërë një listë të pasaportave më të fuqishme në botë, për të vlerësuar se cilat vende janë më të çmuara në botë dhe janë më “të lira”.

Për shembull, vendet, qytetarët e të cilëve nuk kanë nevojë për viza, kanë një nivel më të lartë lirie nga ato, qytetarët e të cilave mund të vizitojnë vetëm një numër vendesh pa vizë.

Kjo është lista e 22 pasaportave më të fuqishme dhe indeksi i tyre i energjisë, e disa vende ndajnë të njëjtin vend për shkak të të njëjtit kualitet të indeksit kombëtar, d.m.th., ata kanë një pasaportë po aq të fuqishme.

22. Greqi – 96.8
21. Koreja e Jugut – 97.0
19. Zelanda e Re – 97.3
19. Irlanda – 97.3
17. Portugalia – 97.4
17. Zvicra – 97.4
15. Austria – 97.9
15. Luksemburgu – 97.9
14. Norvegjia – 98.0
13. USA – 98.3
10. Singapori – 98.4
10. Japonia – 98.4
10. Danimarka – 98.4
8. Holanda – 98.5
8. Belgjika – 98.5
7. Mbretëria e Bashkuar – 98.9
4. Franca – 99.0
4. Italia – 99.0
4. Spanja – 99.0
3. Finlanda – 99.1
2. Suedia – 99.5
1.  Gjermania – 100.0