Fotolajmi

23 milionë njerëz planifikojnë të emigrojnë

Numri i njerëzve me planet e emigracionit në mbarë botën është rritur paksa gjatë viteve të fundit. UNO llogarit në 23 milionë njerëz që kursejnë para, mësojnë gjuhë dhe aplikojnë për vizë.

Ky është përfundimi i arritur nga Zyra për Migrim e OKB-së (IOM), në bazë të të dhënave nga viti 2010 deri në vitin 2015. “Edhe pse ka më pak njerëz me plane emigrimi se sa supozohet shpesh, tendenca e rritjes në mbarë botën do të thotë se migrimi do të vazhdojë”, shpjegon Drejtori i Përgjithshëm i IOM-it, William Swing, sipas Agjencisë së lajmeve DPA, përcjell albinfo.ch.

Shtetet e Bashkuara, sipas studimit, janë destinacioni më atraktiv për njerëzit me plane migrimi. Kjo pasohet nga Britania e Madhe, Arabia Saudite, Kanadaja, Franca dhe Gjermania, sipas shifrave të IOM-it. Ju mund të gjeni më shumë njerëz me dëshira për të emigruar në një vend në zhvillim.

Gjysma e atyre që dëshirojnë të emigrojnë jetojnë në 20 vende, të udhëhequr nga Nigeria dhe India. Tetë nga këto janë vende afrikane. Të ardhurat nga Agjencia e Kombeve të Bashkuara për Migrim vlerësojnë se aktualisht ekzistojnë 244 milionë emigrantë në mbarë botën.

Në vitin 2015, 116,000 njerëz u zhvendosën në një vend tjetër. Rreth një çerek prej tyre ishin zviceranë. Sipas Zyrës Federale të Statistikave, numri i shtetasve zviceranë që emigruan në 25 vjetët e fundit ka qenë gjithmonë rreth 25,000 deri në 30,000.