Shkurt.ch

240 të vdekur në trafik, numri më i vogël që prej 77 vitesh

Sa për krahasim: në vitin 1971 qenë shënuar 1800 viktima në trafik që është mbi 7 fish më shumë se në vitin 2016. Dhe kjo, në një kohë kur në trafik ishin vetëm një e treta e numrit të automobilave që janë sot

Numri i të vdekurve në aksidente komnukacioni, gjatë vitit 2016 ka qenë më i ulëti që prej 77 vitesh. Zyra Federale për Statistikë ka njoftuar sot se gjatë vitit të kaluar janë regjistruar 240 viktima në të gjitha kategoritë e trafikut, pra në atë rrugor, hekurudhor dhe ajror, shkruan sda.ch.

Sa për krahasim: në vitin 1971 qenë shënuar 1800 viktima në trafik që është mbi  7 fish më shumë se në vitin 2016. Dhe kjo, në një kohë kur në trafik ishin vetëm një e treta e numrit të automobilave që janë sot. Kjo tregon për një shtim të shumëfishtë të sigurisë në komunikacion

Sigurisht, numrin dukshëm më të madh, 216 sish, e përbëjnë viktimat e trafikut rrugor ku motoçikletat paraqiten si mjetet më të rrezikshme, matur me kilometrat e kaluara dhe viktimat e shkaktuara, transmeton albinfo.ch.  Nga ana tjetër në trafikun hekurudhpr ndoëse janë shënuar 20 viktima, asnjëra prej tyre

Nuk ka pësuar si pasagjer, por të gjithë janë viktimasi “palë e tretë”, dmth njerëz që kanë ndërhyrë nga pakujdesia ose me qëllim  në hekurudhë ose janë shkelur nga trenat. Në këtë kuptim, treni mbetet mjeti më i sigurt i transportit në Zvicër. Në aksidente ajrore gjatë vitit të kaluar kanë humbur jetën pesë persona.

Llogaritur me kilometra të kaluara, në trafikun rrugor ka pasur 28 fish më tepër mundësi për të vdekur se në atë hekurudhor. Ndërsa motoristët janë 577 herë më të rrezikuar se ata që udhëtojnë me tren.