E-Diaspora

Bendriti Bajra shprehet për “Shqipërinë e Madhe”

"Pastaj Thaçi e mbajti një fjalim dhe e shpalli Kosovën të pavarur. Ne të gjithë ishim të ekzaltuar”, thotë ylli i mediave sociale, Bendrit Bajra duke kujtuar 17 Shkurtin 2008

20minuten.ch ka hapur nje rubrikë të veçantë, të përkohshme në të cilën u kërkon lexuesve të shprehen se si e kanë përjetuar 17 Shkurtin, ditën kur është shpallur pavarësia e Kosovës. Ylli i ri i mediave sociale, Bendrit Bajra është shprehur i pari. Ai në prononcimin e tij me video flet “fjalë të mëdha”, duke u shprehur veç tjerash se “sikurse shumë të tjerë”, edhe ai është për “Shqipërinë e Madhe”. Vetëm se nuk mund të kuptohet qartë nëse ai me këtë rast është në elemntin e vet (si humorist) apo e ka njëmend…

“Ishte një e diele dhe ne të gjithë ishim në shtëpi, në Schwamendingen të Cyrihut. Babai shikonte lajmet shqiptare”, kujtohet Bendrit Bajra, ylli me rrënjë shqiptare i mediave sociale të Zvicrës, në rrëfimin e tij për 20minuten.ch me rastin e përvjetorit të shpalljes së pavarësisë së Kosovës. Në fillim ai nuk e kishte kuptuar për çfarë bëhej fjalë kështu që babai ishte detyruar t`ia sqaronte. “Por pastaj Thaçi e mbajti një fjalim dhe e shpalli Kosovën të pavarur. Ne të gjithë ishim të ekzaltuar”.

Brenda pak minutave të gjithë u hipën veturave dhe u nisën duke u rënë sirenave, transmeton albinfo.ch. “Dukej sikur çdo gjë të kishte qenë e planifikuar dhe vetëm unë nuk dija asgjë”; thotë sot Bajra. Pastaj u tha se të gjithë do të takoheshin në Helvetiaplatz. E gjithë familja dhe unë shkuam atje. Kur ne mbërritëm, sheshi tashmë ishte i mbushur përplot. Kosovarët u binin sirenave dhe vallëzonin. Ishte një festë shumë e madhe.

Prej atëherë Kosova ka pasur zhvillime. “Po shkon përpara, ndonëse ngadalë por nuk është e thjeshtë që një shtet kaq të ri ta çosh shpejt  përpara”, thotë Bajra. Ndërsa ai shton se dëshira e tij më e madhe është “Shqipëria e Madhe! “Ashtu sikurse shumë të tjerë edhe unë ëndërroj për Shqipërinë e Madhe”, shprehet ai.

Ndërsa për atë se çfarë pret që në dhjetë vitet e ardhshme duhet të përmirësohet patjetër, ai thotë me humor: faturat e energjisë elektrike, përcjell albinfo.ch. “Kam përshtypjen se atje i përshtatin çmimet me sezonin e verës, kur shumë nga Zvicra dhe shtetet tjera i bëjnë atje pushimet. Unë për shembull, faturën e fundit e kam paguar 700 euro.

Bajra edhe këtë vit e feston ditën e pavarësisë së Kosovës për fillim me familjen e tij. Pastaj ai do të dalë. “Do të rri te prindërit deri rreth mesnatës kur ata do të flenë. Pastaj shkoj në Rinora 4. Vitin e kaluar atje ishte përplot”.

Në këtë link mund ta shikoni videon:

VIDEO