Fotolajmi

Betohet presidenti i ri i Francës (video)

Kryetari i Këshillit Kushtetues, Laurent Fabius, në inaugurimin solemn të së dielës  ka shpallur Emmanuel Macron president të ri të Francës.

Në fjalën e tij, ai tha se Macro do të rikthej pozicionin e Francës në indeksin global.

“Franca është e fortë vetëm nëse ajo është prosperuese. Franca do të jetë një model për botën. Do ta kthej shijen e të ardhmes së popullit, dhe krenarinë. Me kujdes në të gjithë botën do t’i ndjekin vendimet e Francës për shkak se së bashku ne do të kalojmë nëpër të gjitha pengesat dhe frikën. “, tha Macron.

Sipas tij, kjo është koha e një rilindje të re për vendin e tij.

“Bota ka nevojë për atë Francë predikuar gjithmonë. Tani bota dhe Evropa, kanë nevojë më shumë se kurrë për Francën. “, theksoi presidenti i ri francez.