Donnerstag, 24. April 2014 - 10:33
Subscribe to Newsfeeds
download

75 mijë shqiptarë të padëshiruar në Evropë

16/03/2013 - 12:34
Që kur ka filluar liberalizimi i vizave ka qenë rreth 75 mijë numri i personave nga Shqipëria të cilët kanë qenë të padëshirueshëm në hapësirën Shengen

Këto të dhëna janë raportuar nga Drejtori i Kufirit dhe Migracionit, Pëllumb Nako, në një tryezë për lëvizjen e lirë, organizuar nga Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim , raportojnë mediat e Tiranës.

"Në momentin që ka filluar liberalizimi i vizave në mënyrë informale ka qenë rreth 75 mijë numri i personave të cilët kanë qenë të padëshirueshëm në hapësirën Shengen, pra, 75 mijë persona të cilët ishin kandidatë për emigracion ilegal, 75 mijë persona që nuk plotësonin më kushtet për të hyrë në zonën Shengen", citoohet të ketë thënë  Nakon.

Nako shpjegon se shifra alarmante i ishte raportuar policisë nga homologët e vendeve të BE-së. Edhe sot, pas dy viteve nga liberalizimi i vizave, problem mbetet emigracioni ilegal, drejt vendeve të rajonit, veçanërisht Greqisë si dhe kalimi i kufirit me dokumenta të falsifikuara.

"Shtetasit shqiptarë përdorin dokumenta false në hapësirën Shengen. Kriza ekonomike që ka kapur vendet tona fqinje ka bërë që shumë nga këta shtetas t'i drejtohen tregut të zi për të gjetur dokumenta false dhe për të kaluar në drejtim të vendeve të tjera të hapësirës Shengen, qoftë dokumenta, karta identiteti të shteteve fqinj, qoftë edhe vula të vendeve fqinj, për të përfituar, për të jetuar apo për të punuar kryesisht në vendet e Europës veriore, duke tentuar ndoshta edhe më shumë Anglinë",-thekson ai.

7 milionë shtetas shqiptarë kanë lëvizur në vendet e Bashkimit Europian pas liberalizimit të vizave, ndërsa çdo vit, në këto vende kanë depërtuar rreth 75 mijë shqiptarë që kanë shkelin afatet e qëndrimit.

Punësimi, problemet sociale, gjakmarrja por edhe arsyet politike janë shkaqet kryesore për azilantët shqiptarë me destinacion Belgjikën, Francën dhe Greqinë

Werbung

Werbung

Er wird am Donnerstag und Freitag nach Serbien, Albanien und in den Kosovo reisen. Die Bemühungen um eine Versöhnung und Zusammenarbeit in dieser Region gehören zu den Schwerpunkten des Schweizer OSZE-Vorsitzes
© albinfo.ch
Asyl in der EU ist kein lohnenswertes Opfer Unterstützt vom Schweizer Kooperationsbüro in Prishtina eröffnete die kosovarische Regierung eine Kampagne gegen "falsches" Asyl in der EU. Die illegale Migration wird als "vergebliches Opfer" bezeichnet
Schweiz
albinfo.ch
Zahiri: Ich politisiere nicht, ich befasse mich mit den Problemen der Leute Ibrahim Zahiri wurde in den Gemeinderat der Stadt Opfikon-Glattbrugg gewählt. Er spricht mit albinfo.ch über die Vorteile und die Verantwortung, die dieser Posten mit sich bringt.
CH-Balkans
© albinfo.ch
Albanische Secondas und Secondos trafen sich in Genf Am Samstag, dem 29. März, fand in Genf ein albanisches Secondotreffen statt. Organisiert hatte es die Albanische Volksuniversität UPSH in Genf, unter der Obhut der kosovarischen Botschaft in Bern. Albinfo.ch unterstützte den Anlass.
Exklusiv
Arnold Gjergjaj:"Die Faust brauche ich nur im Ring" Exklusiv-Interview mit dem albanoschweizerischen Boxer Arnold Gjergjaj
Mit 19 schon im Gemeinderat und humanitär engagiert Die jüngste albanische Politikerin, Qëndresa Sadriu, eröffnet eine neue Ära in Opfikon - Glattbrugg

Werbung

Wetter

Bern

Überwiegend bewölkt
  • 13 °C
Berichtet am:
Do, 24/04/2014 - 09:50

Pristina

Überwiegend bewölkt
  • 16 °C
Berichtet am:
Do, 24/04/2014 - 10:00

Zürich

Klarer Himmel
  • 15 °C
Berichtet am:
Do, 24/04/2014 - 09:50

Skopje

Überwiegend bewölkt
  • 17 °C
Berichtet am:
Do, 24/04/2014 - 10:00

Newsletter

Werbung

Währungsrechner

Amount to convert

Werbung

Facebook

Copyright © 2010 albinfo.ch. All Rights Reserved.

Die Verwendung von Texten, Fotos und Inhalten von albinfo.ch ist nur mit Quellenangabe (albinfo.ch) gestattet. Jede Verwendung oder Reproduktion ohne Genehmigung von albinfo.ch ist untersagt und verletzt die Autorenrechte.
Die Redaktion behält sich das Recht vor, erhaltene Artikel, Fotos oder andere Arten von Dokumenten nicht zu publizieren

Über Uns

Charta