Mittwoch, 22. Oktober 2014 - 17:20
Subscribe to Newsfeeds
download

Mjekët gjermanë shpëtojnë Oltin e sëmurë nga kanceri

05/03/2012 - 08:02
Prof. Goshger thënë se ashti i pjesës së epërme të kofshës së Oltit do të zëvendësohet nga një protezë prej titani

Olti, vogëlushi gjashtë vjeçar nga Kosova vuan nga kanceri i eshtrave, një sëmundje vdekjeprurëse. Ai ka bërë deri më tash gjashtë hemoterapi. Nga ky trajtim Oltit i kanë humbur flokët. Por e gjithë kjo nuk ka mjaftuar për shërimin e tij.

Atë do ta shpëtojnë vetëm mjekët e Klinikës Universitare të Münsterit, me një operacion të llojit të ri.

Në këmbën e majtë të Oltit është rritur një tumor malinj. Mjekët në Kosovë nuk kishin mundësi ta ndihmonin më shumë, kështu që jeta e vogëlushit varej nga ndihmat nga jashtë.

Falë aksionit të organizatës humanitare në kuadër të gazetës gjermane Bild, “Ein Herz für Kinder” (Zemër për fëmijët) dhe angazhimit të shumë njerëzve, po rriten shpresat për t`i shpëtuar jetën vogëlushit.

Ai do t`i nënshtrohet operacionit më 8 mars në Klinikën e Münsterit dhe mjetet për këtë operacion janë siguruar.

Prof Georg Goshger është një ortoped i njohur në nivel botëror për trajtimin e tumoreve . Ai ka thënë për gazetën Bild se Oltit do t`i vihet një protezë për rritje. Ashti i pjesës së epërme të kofshës do të zëvendësohet nga një protezë prej titani.

Kështu, amputimi i këmbës nuk paraqitet i nevojshëm dhe Olti do të mund të lëvizë normalisht.

Por, pas katër vitesh, proteza do të zgjerohet duke i shtuar një mekanizëm elektronik për zgjatje. Me këtë, Oltit do t`i rritet këmba nga një milimetër në ditë.

Mjeku Gosheger thotë: “unë besoj fuqimisht se Olti në fund të vitit do të gëzojë shëndet të plotë”.

Werbung

Werbung

Laut einer Meldung aus dem Büro des albanischen Premierministers in Tirana wurde der für den 22. Oktober geplante Besuch von Edi Rana in Belgrad auf den 10. November verschoben. Das Büro des Premierministers meldet, beide Regierungsschefs seien einverstanden, sich am 10. November zu treffen.
Studie
Gut integrierte bosnisch-herzegowinische Bevölkerung in der Schweiz Zu diesem Schluss kommt eine heute publizierte Studie des Bundesamts für Migration BFM und der Direktion für Entwicklung und Zusammenarbeit DEZA
Zürich
© albinfo.ch
Albanischsprachige Bevölkerung nicht nur als Wahlpotential betrachten Albanische Gewerkschafter sagen: "Die anderen sehen unsere Bevölkerungsgruppe als Wahlpotential, wir hingegen wollen in ihnen nicht nur Stimmen sehen ... "
Porträt
© albinfo.ch
Erfolgreicher Neubeginn bei null Valdete Mena aus Veleshta bei Struga in Makedonien, wohnhaft im Kanton Zürich, erzählt uns in ihrem aufrichtigen Bericht über ihre Emigration in die Schweiz nach der Heirat, wie sie im "Boxring der Integration" den Schwierigkeiten trotzte und schwungvoll die Herausforderungen nahm.
© albinfo.ch
Katholiken und Muslime feiern Bajram Auch in der Schweiz, weit weg von ihrem Herkunftsland Kosova, pflegen albanischen Familien gleich welcher Religion den Geist religiöser Toleranz weiter. Die katholische Familie Balaj war bei Familie Zeqiri zu Besuch, um ihr zum Kurbanbajram zu gratulieren und das Opferfest gemeinsam zu feiern. Mit dabei war auch albinfo.ch

Werbung

Wetter

Bern

Überwiegend bewölkt
  • 6 °C
Berichtet am:
Mi, 22/10/2014 - 16:20

Pristina

Überwiegend bewölkt
  • 17 °C
Berichtet am:
Mi, 22/10/2014 - 16:30

Zürich

Überwiegend bewölkt
  • 7 °C
Berichtet am:
Mi, 22/10/2014 - 16:20

Skopje

Überwiegend bewölkt
  • 19 °C
Berichtet am:
Mi, 22/10/2014 - 16:30

Newsletter

Werbung

Währungsrechner

Amount to convert

Werbung

Facebook

Copyright © 2010 albinfo.ch. All Rights Reserved.

Die Verwendung von Texten, Fotos und Inhalten von albinfo.ch ist nur mit Quellenangabe (albinfo.ch) gestattet. Jede Verwendung oder Reproduktion ohne Genehmigung von albinfo.ch ist untersagt und verletzt die Autorenrechte.
Die Redaktion behält sich das Recht vor, erhaltene Artikel, Fotos oder andere Arten von Dokumenten nicht zu publizieren

Über Uns

Charta