Integrimi

Dokumentari për dëbimin e shqiptarëve shkakton reagime në Gjermani

Filmi dokumentar “Deportation Class” – “Klasa e depërtimit” është realizuar nga dy regjisorët gjermanë, Carsten Rau dhe Hauke Wendler. Ky film është vlerësuar mjaft në mediat gjermane dhe i nderuar me çmimin televiziv gjerman "Grimme

Filmi dokumentar gjerman për dëbimin e shqiptarëve “Deportation Class” ka shkaktuar mjaft reagime në Gjermani. Në këtë dokumentar tregohet për dëbimin e shqiptarëve nga Gjermania për në vendlindjen e tyre.

Filmi dokumentar “Deportation Class” – “Klasa e depërtimit” është realizuar nga dy regjisorët gjermanë, Carsten Rau dhe Hauke Wendler. Ky film është vlerësuar mjaft në mediat gjermane dhe i nderuar me çmimin televiziv gjerman “Grimme”, shkruan “DW”.

Shqipëria bën pjesë në vendet e sigurta të origjinës në Gjermani, dhe shanset për azil praktikisht janë zero. Refuzimi i azilit nënkupton edhe humbjen e të drejtës së qëndrimit në Gjermani.

Policët vijnë në mes të natës dhe iu thonë se duhet të largohen. Edhe në rast se e gjithë familja nuk është aty, kjo nuk paraqet problem, pasi ata gjithsesi se do të dëbohen, përcjell albinfo.ch.

Filmi dokumentar “Deportation Class” portretizon shqiptarët që patën ëndrrën të ndërtonin një jetë në Gjermani, por nuk mundën.

Dokumentari tregon se si dëbohen shqiptarët, duke paraqitur se si shuhet ëndrra e tyre për të qëndruar në Gjermani.

DEPORTATION CLASS, offizieller Trailer from PIER 53 Filmproduktion on Vimeo.