Lajme

“Etno Fest”, ushqim tradicional e muzikë folklorike

Artistë të tillë si: aktorë, valltarë, muzikantë, gatues, piktorë dhe fotografë tregojnë krijimin e tyre artistike nën një qiell të hapur

Një nga festivalet më interesante që mbahen gjatë verës në Kosovës është “Etno Fest”. Ky festival tashmë tradicional do të mbahet nga 11 gushti deri më 3 shtator, por vetëm gjatë fundjavës, raporton albinfo.ch.

 

“‘Etno Fest 2017” prej 11 gusht deri më 3 shtator (vetëm vikendeve)… Java I: 11-13 gusht, Java II: 18-20 gusht, Java III: 25-27 gusht, Java IV: 01-03 shtator! Hajde e knaqu!”, thuhet në njoftimin në rrjetet sociale.

 

“Etno Fest” është një ngjarje kulturore mbahet në fshatin Kukaj gjatë verës. Si viteve të kaluara Festivali përparuar në diçka më të madhe se ekspozimit të ushqimit tradicional dhe muzikës folklorike. Artistë të tillë si: aktorë, valltarë, muzikantë, gatues, piktorë dhe fotografë tregojnë krijimin e tyre artistike nën një qiell të hapur.

 

Një nga fushat më të vizituara në “Etno Fest” është faza duke vepruar ku luan lokale kanë ardhur gjallë. Brenda “Etno Fest” ekziston një festival të vogël të quajtur AGROFEST dhe është bërë posaçërisht për ushqim tradicional shqiptar.