Samedi 19 Avril 2014, 14:06
S'abonner à Syndiquer
download

Viza edhe për shtetet që e kanë njohur Kosovën

18.05.2012 - 11:22
Afganistani gjendet në krye të listës së vendeve ndaj të cilave Kosova do të aplikojë regjim vizash nga 1 janari i 2013-s

Janë edhe 85 shtete të tjera, banorët e të cilave duhet të pajisen me viza për të hyrë në Kosovë.Gazeta “Koha Ditore” ka siguruar listën me emra shtetesh, që do t’i bashkëngjiten vendimit të Qeverisë së Kosovës për vënie të regjimit të vizave.

Banorët e 72 shteteve duhet të pajisen me viza në ambasadat e Kosovës apo ato të rajonit me të cilat Kosova ka marrëveshje për shërbime të përbashkëta, ndërsa në të dytën ndodhen 14 shtete, banorët e të cilave me viza mund të pajisen kur të vijnë në pikat kufitare të Kosovës apo edhe në aeroport. 18 shtete janë  që kanë njohur Kosovën dhe që do t’u vihet regjimi i vizave.

Është edhe Nigeria, një shtet që nuk e ka deklaruar njohjen, por që Qeveria e Kosovës ka renditur  në mesin e shteteve që ia kanë pranuar shtetësinë vendit. Viza do të ketë edhe për popujt e dy vendeve me të drejtë vetoje në Këshillin e Sigurimit, Rusisë e Kinës, të cilat pengojnë procesin e anëtarësimit në OKB. Ndërkaq, kufijtë do të jenë të hapur për shtetasit e vendeve fqinje dhe për ata të vendeve anëtare të Bashkimit Evropian. Regjim vizash nuk do të ketë as për shtetasit e Serbisë. Qeveria e Kosovës ka vendosur të mërkurën regjim vizash për banorët e një numri shtetesh në bazë të kriterit se sa paraqesin kërcënim për sigurinë e shtetit të Kosovës, sa paraqesin kërcënim për paqen dhe stabilitetin ndërkombëtar, transmeton Koha.

Po ashtu janë marrë në konsideratë edhe vendet e listës së zezë të Schengenit, ndaj të cilave do të vërë regjim vizash edhe Kosova.E Kosova është vendi më i izoluar në Evropë. Banorët e saj nuk mund të lëvizin lirshëm në zonën Schengen, ndërsa edhe vende të rajonit obligojnë kosovarët të pajisen me viza në rast vizite.Në listën e shteteve për të cilat do të aplikohet regjimi i vizave ka të atilla, të cilat e kanë njohur Kosovën, por ka edhe prej atyre që nuk e kanë njohur dhe vazhdojnë ta kundërshtojnë pavarësinë e Kosovës, siç janë Rusia dhe Kina.

Nga 86 shtet sa janë gjithsej në listën e regjimit të vizave, asnjëri prej tyre nuk është anëtar i BE-së.

Përzgjedhja e shteteve, për të cilat do të aplikohet regjimi i vizave është bërë në bazë të kriterit se sa paraqesin kërcënim për sigurinë e shtetit të Kosovës, për paqen dhe stabilitetin ndërkombëtar, si dhe për vendet e listës së zezë të Shengenit.

Shtetet, të cilat i është vendosur regjimi i vizave: Afganistani, Algjeria, Angola, Armenia, Bangladeshi, Benini, Burundi, Gana, Guinea-Bisau, India, Indonezia, Iraku, Irani, Jemeni, Liberia, Libia, Nigeria, Nigeri, Republika e Afrikës Qendrore, Rusia, Siera Leone, Siria, Somalia, Togo, Vietnami, Turkmenistani, Zambia, Zimbabve, Bregu i Fildishtë, Butani, Egjipti, Ekuadori, Madagaskari, Republika Domenikane, Senegali, Surinami, Xhamajka, etj.

Publicité

Publicité

@albinfo.ch
« Smirasit », une communauté solidaire avec le village d’origine La diaspora de toute l’Europe issue de Smirë au Kosovo s’est réunie à Onex (GE) le weekend dernier. Une communauté issue de même village et qui au-delà de la fête nous inspire un système pérenne de contribution de la diaspora pour le développement de leur lieu d’origine.
© albinfo.ch
Demander l'asile dans l'UE, un sacrifice vain Le gouvernement kosovar, en collaboration avec le Bureau suisse de coopération au Kosovo (SDC), a lancé sa campagne de sensibilisation contre l'émigration illégale vers les pays de l'UE. L'émigration illégale est considérée comme un «sacrifice vain».
Suisse
albinfo.ch
Zahiri : je ne fais pas de politique, je m'intéresse aux problèmes des citoyens Ibrahim Zahiri a été élu à l'Assemblée communale de Glatbrugg. Albinfo.ch est allé à sa rencontre, afin de mieux comprendre quelles seront les nouvelles responsabilités qui lui incomberont.
CH-Balkans
© albinfo.ch
Les « Secondos » albanophones se rencontrent à Genève Le samedi 29 avril à eu lieu à Genève la rencontre des « Secondos » albanophones de suisse organisée par l'Université Populaire Albanaise (UPA) à Genève et sous le patronage de l'Ambassade du Kosovo à Berne. Albinfo.ch a soutenu l’évènement.
@albinfo.ch: foto të realizuara nga Zogeza H. Dauti
La marginalisation des femmes victimes de viols durant la guerre Une soirée culturelle sur la thématique des viols durant la guerre au Kosovo s'est tenue à Berne. Une exposition photographique sur la discrimination de genre a également été inaugurée à cette occasion.

Publicité

Météo

Berne

Nuages
  • 7 °C
Signalé le :
sam, 19/04/2014 - 13:20

Pristina

Couvert, Pluie
  • 9 °C
Signalé le :
sam, 19/04/2014 - 14:00

Zürich

Nuages
  • 6 °C
Signalé le :
sam, 19/04/2014 - 13:20

Skopje

Couvert, Pluie
  • 11 °C
Signalé le :
sam, 19/04/2014 - 13:30

Newsletter

Publicité

Changement de devises

Amount to convert

Publicité

Facebook

Copyright © 2010 albinfo.ch. All Rights Reserved.

L’utilisation des articles, photos et contenus de la plateforme albinfo.ch est autorisée à condition que la source soit citée. Toute reproduction ou utilisation sans l’autorisation d’albinfo.ch est interdite et constitue une violation des droits d’auteur.
La rédaction se réserve le droit de ne pas publier et restituer des articles, photos ou d’autres types de documents envoyés.

Qui sommes-nous

La charte