Mardi 29 Juillet 2014, 0:30
S'abonner à Syndiquer
download

„Joshja e diasporës dhe promovimi i investimeve në Kosovë“

25.09.2012 - 18:10
Në New York është organizuar nga Ministria e Diasporës forumi i biznesit „Joshja e diasporës dhe promovimi i investimeve në Kosovë“

Ministria e Diasporës e Republikës së Kosovës, në bashkëpunim me  Agjencinë për Promovimin e Investimeve në Kosovë, e cila vepron në kuadër të Ministrisë së Tregtisë dhe të Industrisë, me Odën Ekonomike Amerikane dhe me Konsullatën e Kosovës në Nju-Jork, e organizoi forumin e biznesit me një grup të veprimtarëve dhe të biznesmenëve shqiptarë të Amerikës, si dhe me drejtues të njohur biznesesh, të cilët, njëkohësisht, janë edhe anëtarë të Dhomës Shqiptaro- Amerikane të Tregtisë (The Albanian-American Chamber of Commerce).

Qëllimi i këtij takimi ishte promovimi i mundësive për investime dhe tërheqja e investitorëve potencialë në Kosovë, bëhet e ditur në njoftimin e Ministrisë së Diasporës.

Takimi u mbajt në Nju-Jork dhe do t’i paraprijë Konferencës për thellimin e bashkëpunimit dhe mundësitë e investimeve në Kosovë, që do të mbahet në Uashington.

Në emër të Ministrisë së Diasporës, të pranishmit i përshëndeti Naim Dedushaj, drejtor i Departamentit të Hulumtimeve dhe i Përkrahjes së Investimeve në MeD.

Ai ua prezantoi atyre mundësitë e investimeve në Kosovë, si dhe gatishmërinë për mbështetje, që do t’ua ofrojë Ministria e Diasporës, e cila, siç u shpreh Dedushaj, shërben si urë lidhëse mes Kosovës dhe pjesëtarëve të diasporës.

I pranishëm në këtë takim ishte edhe zëvendëskryeministri i Kosovës, Behgjet Pacolli, i cili  theksoi nevojën që sot ka Kosova për investime, në veçanti ato që vijnë nga diaspora shqiptare.

„Është obligim institucional dhe përkushtimi ndaj diasporës do të jetë shumë më i madh në të ardhmen, pasi Kosova ka nevojë jo vetëm për pasuri në aspektin material, por, para së gjithash, për zhvillim të bujqësisë, turizmit dhe fushave të tjera, ndërsa  nëpërmjet tyre të barten dhe të promovohen vlerat e Kosovës kudo, si parakusht i përmirësimit të imazhit të saj në botë“, ka thënë Pacolli.

Ndërkohë, zëvendëskryeministrja, njëherësh ministre e Tregtisë dhe e Industrisë, Mimoza Kusari – Lila, ka pohuar: ”Duke qenë se Kosova gëzon të drejtën e preferencave tregtare me SHBA-të (GSP), që nënkupton eksport të produkteve kosovare pa taksë doganore, promovimi i produkteve kosovare për eksport është tejet i rëndësishëm, thuhet në njoftimin e MeD-it 

Publicité

Publicité

Durant les six premiers mois de l’année, les douanes kosovares ont amélioré leur activité. En effet, en comparaison avec la même période de l’année dernière, durant laquelle les douanes avaient amassées 431.6 €, la somme de cette année s’élève à 445,3 millions d’euros.
© albinfo.ch
Rentrer au Kosovo pour l’été, cela en vaut-il encore la peine ? Tous se plaignent de la route jusqu’au Kosovo, qu’ils trouvent difficile et chère. Néanmoins, cette route, tous vont l’emprunter cet été. Albinfo.ch à voulu en savoir un peu plus sur ce voyage que font nos compatriotes, lorsqu’ils décident de rejoindre leur terre natale.
"Etre parent d'un adolescent": une brochure pas comme les autres
Être parent d’un adolescent Lausanne Région publie une brochure à l’attention des parents d’adolescents en collaboration avec Addiction Suisse et Migr’Action de l’association Appartenance. L’imprimé est disponible en 11 langues.
Des petits au grand cœur C’est la deuxième année que Florian, un enfant de 8 ans, économise de l’argent qu’il envoie à des enfants de son âge au Kosovo. Cette année, Hana s’est jointe à l’initiative.
Maqedoni
« Les Albanais doivent prendre leur responsabilité » Nazim Rashidi, analyste politique de la Macédoine, estime que l’état macédonien traverse une phase difficile de la création des rapports interethniques. Il n’est pas d’accord avec l’élite politique albanaise qui «fait la sourde oreille».

Publicité

Météo

Berne

Nuages, Pluie
  • 15 °C
Signalé le :
lun, 28/07/2014 - 23:50

Pristina

Peu de nuages
  • 17 °C
Signalé le :
mar, 29/07/2014 - 00:00

Zürich

Nuages
  • 16 °C
Signalé le :
lun, 28/07/2014 - 23:50

Skopje

Ciel clair
  • 22 °C
Signalé le :
mar, 29/07/2014 - 00:00

Newsletter

Publicité

Changement de devises

Amount to convert

Publicité

Facebook

Copyright © 2010 albinfo.ch. All Rights Reserved.

L’utilisation des articles, photos et contenus de la plateforme albinfo.ch est autorisée à condition que la source soit citée. Toute reproduction ou utilisation sans l’autorisation d’albinfo.ch est interdite et constitue une violation des droits d’auteur.
La rédaction se réserve le droit de ne pas publier et restituer des articles, photos ou d’autres types de documents envoyés.

Qui sommes-nous

La charte