Shkurt.ch

Gjithnjë e më shumë fëmijë adaptojnë zviceranët

Vitin e kaluar 363 fëmijë gjetën një shtëpi të re në Zvicër.

Që nga viti 2015 numri i birësimeve në Zvicër është rritur përsëri. 363 fëmijë – dhe kështu dhjetë për qind më shumë se në vitin e kaluar  kanë gjetur një familje të re në vitin 2016, siç raportohet nga «Schweiz am Wochenende», përcjell albinfo.ch.

Kjo prirje pritet të përforcohet edhe më tej në vitin 2018. Për ato çift edhe çiftet homoseksuale në një partneritet të regjistruar mund t’i njohin fëmijët e tyre si të vetin.

Ky përshtatje në të drejtën e adoptimit është për shkak të një vendimi të Këshillit Federal. “Sigurisht që ka nevojë për të kapur çiftet që nuk kanë qenë në gjendje të adoptojnë fëmijët e tyre të rritur”, thotë Judith Wyder, një ekspert për adoptimin në Zyrën Federale Zvicerane të Drejtësisë për «Schweiz am Wochenende»

Rishikimi i ligjit parashikon gjithashtu që prindërit të lejohen të adaptojnë nën 28 vjeç dhe jo si më parë vetëm në 35 vjet. Dhe një çift nuk duhet të ketë jetuar në një marrëdhënie për të paktën pesë vjet. Tri vjet do të jenë të mjaftueshme.