E-Diaspora

ISEAL: Forumi “Diaspora, urë e shkëmbimit të njohurive ekonomike”

ISEAL, në kuadër të Projektit “Diaspora, urë e shkëmbimit të njohurive*”, të enjten, më 23 shkurt 2017, në bashkëpunim me Odën Ekonomike të Kosovës, organizon Forumin studimor me titull: DIASPORA, URË E SHKËMBIMIT TË NJOHURIVE EKONOMIKE.

Këtu më poshtë keni një paraqitje të shkurtër të personave nga Zvicra, që do të jenë të pranishëm më  23 dhe 24 nëntor 2017 në Prishtinë dhe të temave me të cilat do të paraqiten:

 • Prof. dr. Peter Knoepfel, Profesor në IDHEAP (Profesor dhe ish-Drejtor i Institutit Zviceran i Studimeve të Larta në Administratë Publike, më prestigjiozi Institut në Administratën Publike të Zvicrës e më gjerë) «POLITIKAT PUBLIKE, QËNDRUESHMËRIA DHE DIASPORA»
 • Prof. dr. Sokrat Sinaj, Shef i projektit Ushqimshmëria e bimëve «Agroscope» (Agroscope është e lidhur me Zyrën Federale të Agrikulturës), «KËRKIMET SHKENCORE AGRONOMIKE DHE AGRO-USHQIMORE NË ZVICËR: PASQYRË E PËRGJITHSHME»
 • Dr. Igli Tashi, Kryesues i IT Security – Banka Kantonale e Vaud-it, «NGA REMITENCAT NË INVESTIME»
 • Prof. dr. Claudio Bolzman, Profesor HES-SO / Gjenevë, «DIASPORA DHE ROLET E SAJ EKONOMIKE: NJË PARTNER I DOMOSDOSHËM»
 • Ing. Mentor Ilazi, përgjegjës i Departamentit Ngrohje në Distancë dhe anëtar i Drejtorisë SATOM SHA, «PRODHIMI I ENERGJIVE ME VLERËSIM TË HEDHURINAVE, NJË ALKIMI E NDARË

  * “Ky projekt është mbështetur nga projekti Promovimi i Shoqërisë Demokratike (DSP) – i financuar nga Zyra Zvicerane për Bashkëpunim në Kosovë (SCO-K) dhe menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF)”. 

 Info rreth ngjarjes

 • Data e fillimit23 Shkurt 2017
 • Ora09:00
 • LokacioniPrishtinë
 • Data e përfundimit15 Shkurt 2017 - 13:00