Integrimi

Këshilli i Mësimit Plotësues në Gjuhën Shqipe në Bavari, me kryesi të re

Pas debateve të zhvilluara, u zgjodh kryesia e gjerë e Këshillit të Mësimit Plotësues në Gjuhën Shqipe në Bavari prej 19 anëtarëve, te cilët zgjodhën Kryesinë e re

Të dielën, më 23 prill, në Munih-Bavari të Gjermanisë në prani të mësueseve dhe mësuesve, Këshillit të prindërve, shoqatave dhe perfaqësuesve të bizneseve që jetojnë dhe veprojnë në Bavari, u mbajt Kuvendi Themelues për Mësim Plotësues në Gjuhën Shqipe.

Siç bëhet e ditur nga një komunikatë e dërguar nga zëdhënësja e posazgjehdur e këtij këshilli, Lorita Ismaili,  në Kuvend të pranishëm ishin Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë së Republikës së Kosovës Arsim Bajrami me stafin e tij, Ministri i Diasporës së Republikës së Kosovës Valon Murati, si dhe drejtori i Departamentit për Arsim dhe Kulturë në Diasporë Avdyl Lipoveci.
I pranishëm ishte edhe Konsulli i Përgjithshëm i Republikës së Shqipërisë Arten Hanku, si dhe Konsulli i Përgjithshëm i Republikës së Kosovës Naser Idrizi, Këshilltari Faket Kajtazi dhe Konsulli Hamdi Reqica.
Kuvendin e hapi prof. Mustafë Krasniqi, i cili dër të tjera tha se projekti për mësim plotësues në gjuhën shqipe “ka gjetur një përkrahje të fuqishme tek Konsullata e Republikës së Kosovës, konkretisht nga Konsulli i Përgjithshëm i Rep. së Kosovës Naser Idrizi, e cila vuri në veprim njërin ndër punëtorët e saj të devotshëm, Konsullin Hamdi Reqicën, njëkohësisht duke e falënderuar edhe Këshilltarin Faket Kajtazin. Reqica tashmë është bërë shtylla kryesore e këtij projekti, qoftë në veprime konkrete dhe ato këshilluese.

Në këtë projekt ishte e angazhuar edhe Ministria e Diasporës, e cila angazhoi Drejtorin e Arsimit dhe Kulturës, Avdyl Lipovecin.
Këtë nismë e përkrahu edhe Konsulli i përgjithshëm i Republikës së Shqipërisë Arten Hanku”, tha veç tjerash Krasniqi.
Në përfundim të fjalës, Krasniqi ftoi panelin e zgjedhur nga kryesia e punës, për ta drejtuar Kuvendin deri në zgjedhjen e kryesisë së re.
Paneli drejtues përbëhej nga Fran Tanushi, Donika Zonja, Isuf Bytyçi dhe Konsulli Hamdi Reqica.
Ndërkohë fjalën e morën Ministri i Arsimit, Arsim Bajrami, Ministri i Diasporës Valon Murati, Konsulli i  Përgjithshëm i Shqipërisë Arten Hanku, si dhe Konsulli i  Përgjithshëm i Kosovës Naser Idrizi.

Pas mbarimit të pjesës së parë, me një pushim të shkurtër filloi pjesa e dytë, e cila ishte më sfiduese, me debate të shumta, ku si pikë referimi ishte rregullorja e punës.
Pas këtyre debateve u zgjodh kryesia e gjerë e Këshillit të Mësimit Plotësues në Gjuhën Shqipe në Bavari prej 19 anëtarëve, te cilët zgjodhën Kryesinë e re me këtë përbërje: Mustafë Krasniqi, Kryetar, Donika Zonja, Nënkryetare, Tefik Jahaj, Nënkryetar, Fran Tanushi, Nënkryetar, Isuf Bytyçi, Sekretar , Agron Ibrahimi, Arkëtar , Lorita Ismaili, Zëdhënëse e Këshillit.