Bota

Kurz: Austria, të reduktojë ndihmat sociale për refugjatët

Plani është për të zvogëluar pagesat në 560 euro në muaj për një person refugjat, e cila është rreth gjysma e shumës që është konsideruar për pragun e varfërisë sipas konsensusit të 40 grupeve shoqërore, ndërsa pagesa për familje do të kufizohet në 1.500 euro

Ministri i Jashtëm austriak, Sebastian Kurz, tha të martën se ndihmat sociale për emigrantët duhet të zvogëlohen. Deklarata e tij ndodhi pak përpara zgjedhjeve të përgjithshme që do të mbahen më 25 tetor.

Plani është për të zvogëluar pagesat në 560 euro në muaj për një person refugjat, e cila është rreth gjysma e shumës që është konsideruar për pragun e varfërisë sipas konsensusit të 40 grupeve shoqërore, ndërsa pagesa për familje do të kufizohet në 1.500 euro, raportoi “Reuters”, përcjell albinfo.ch.

Dhjetë mijë njerëz nga Lindja e Mesme, Afganistani dhe Afrika mbërritën në Austri dy vjet më parë, të cilat kanë rritur shpenzimet publike në mirëqenien sociale dhe rritjen e mbështetjes për politikëbërësit, të cilët sugjerojnë uljen e migrimit, tha agjencia britanike.

Tri krahina në Austri kanë futur rregulla të ngjashme, siç janë propozimet e Kurzit. Në të njëjtën kohë, UNHCR paralajmëron se reduktimi i pagesës së migrantëve shkel ligjin evropian dhe ndërkombëtar.