Lajme

Mosmiratimi i dy ligjeve, e lë Kosovën pa aplikuar për anëtarësim në UNESCO

Mos miratimi i tyre i ka pamundësuar Kosovës që të aplikojë për anëtarësim në UNESCO.  Këtë e ka pranuar edhe ministri në detyrë i Punëve të Jashtme, Emanuel Demaj

Kriza politike që ka përfshirë Kosovën, përveç humbjes së disa fondeve që FMN-ja po i kushton edhe diçka tjetër. Për arsyen se Kuvendi i Kosovës gjatë legjislaturës së kaluar dhe vonesë së konstituimit në këtë legjislaturë kanë mbetur pa u miratuar ligji për Liritë Fetare dhe ai për Trashëgiminë Kulturore.

Mos miratimi i tyre i ka pamundësuar Kosovës që të aplikojë për anëtarësim në UNESCO.  Këtë e ka pranuar edhe ministri në detyrë i Punëve të Jashtme, Emanuel Demaj.

“Kosova nuk ka aplikuar në Organizatën e Kombeve të Bashkuara për Arsim, Shkencë dhe Kulturë (UNESCO) akoma. Jemi në pritje të miratimit të dy ligjeve: Ligjit për Liritë Fetare dhe Ligjin për Trashëgiminë Kulturore të cilat ende nuk kanë kaluar. Jemi duke punuar, jemi duke i parë të gjitha mundësit dhe opsionet, besoj që kemi edhe pak kohë për të aplikuar dhe do të shohim si do të shkojnë rrjedhin gjërat”,  ka thënë ai për ekonomiaonline.

Sesioni i 21 i Asamblesë së UNESCO-s do të mblidhet në nëntor në Paris, ndërsa për pranim Kosovës i duhet dy të tretat e votave të 195 vendeve anëtare të saj.