• Shqip
E Enjte 24 Maj 2018 Shkarko App..
 • Shqip
menu

WHO’S WHO?

Jonian Kadesha

Të gjitha

 Kosova

Në Kosovë nuk ka mbetje të uraniumit të varfëruar (VIDEO)

Rezultatet e vazhdueshme që janë bërë nga Agjencia për Mbrojtje nga Rrezatimi dhe Siguria Bërthamore, tregojnë se Kosova është e pastër nga elementet radioaktive

Agjencisë për Mbrojtje nga Rrezatimi dhe Siguri Bërthamore ka bërë analiza të vazhdueshme të ujit dhe të dheut në të gjitha rajonet e Kosovës, dhe sipas rezultateve, asnjë mostër nuk ka rezultuar se në Kosovë ka mbetje të uraniumit të varfëruar. Kështu ka deklaruar Beqir Mezelxhiut, kryeshef i kësaj agjencie.

Ai për RTK tha se pas luftës, territori i Kosova është pastruar nga NATO nga mbetjet radioaktive. Madje Mezelxhiu përmendi rastin kur janë gjetur elemente nga Çernobili, por jo këtë uranium i varfëruar nga bombardimet e NATO-s dhe të Serbisë.

Po ashtu ai tha se në qershor të këtij viti Agjencisë për Mbrojtje nga Rrezatimi dhe Siguri Bërthamore i ka marrë të gjitha mostrat e ujit, në gjithë vendit, dhe i ka dërguar në Bruksel për analiza radioaktive, ndërsa në qershor priten rezultatet konkrete.

Ai tha se pas luftës, territori i Kosova është pastruar nga forcat e NATO-s nga mbetjet radioaktive dhe rezultatet e vazhdueshme që janë bërë në vijimësi, sipas Mezelxhiut, tregojnë se Kosova është e pastër nga elementet radioaktive.

Madje Mezelxhiu përmendi rastin kur janë gjetur elemente nga Çernobili, por jo këtë uranium i varfëruar nga bombardimet e NATO-s dhe të Serbisë.

Po ashtu ai tha se në qershor të këtij viti Agjencisë për Mbrojtje nga Rrezatimi dhe Siguri Bërthamore i ka marrë të gjitha mostrat e ujit, në gjithë vendit, dhe i ka dërguar në  Bruksel për analiza radioaktive, ndërsa në qershor priten rezultatet konkrete.

Reklamë
Reklamë
 • NR. FL NGA STATUSI
 • N99342Karpathos Island AirportARRIVED 17:44
 • JP115FrankfurtARRIVED 18:15
 • ST6052DusseldorfARRIVED 17:40
 • TK1019Istanbul - AtaturkSCHEDULED 19:21
 • EZS1187Basel - MulhouseSCHEDULED 20:02
 • EZY4579BerlinSCHEDULED 20:21
 • NR. FL NGA STATUSI
 • ST6053DusseldorfTAKE OFF 18:44
 • EZS1188Basel - MulhouseSCHEDULED 20:30
 • TK1020Istanbul - AtaturkSCHEDULED 20:30
 • EZY4580BerlinSCHEDULED 21:05
 • XC550AntalyaESTIMATED
 • JP114FrankfurtESTIMATED
Prishtina International Airport Adem Jashari