Bota

Numër rekord evropianësh “në qiell”

Numri i pasagjerëve në aeroportet evropiane vitin e kaluar arriti pothuajse një miliard, një rritje prej 5.9 përqind.

Vitin e kaluar, aeroportet në BE morën 972.7 milion pasagjerë, sipas Zyrës së Statistikave Evropiane Eurostat, përcjell albinfo.ch

Një numër rekord udhëtarësh regjistruan në Britani të Madhe 249 milionë, pothuajse një e katërta e numrit të përgjithshëm të udhëtarëve, pastaj Gjermania, Spanja, Franca dhe Italia.

Sipas të dhënave të Eurostat, numri i udhëtarëve të trafikut ajror në vitin e kaluar është reduktuar vetëm në Belgjikë dhe Slloveni.

Aeroporti Heathrow i Londrës është aeroporti më i ngarkuar evropian, dhe në vendin e dytë është Paris Charles de Gaulle.

Amsterdam Airport Schiphol vitin e kaluar ka rritur numri i udhëtarëve me 9.3 për qind dhe gjithashtu përfundoi e treta, përpara Francës dhe Madrid aeroport.