Lajme

Rahoveci sivjet i pret 50 mijë vizitorë në festivalin “HardhFest”

Drejtori kreativ i “Hardhfestit”, Agi Haxhimurati, tha se sivjet presin që ky festival të ketë 50 mijë vizitorë, ose 18 mijë më shumë se vitin e kaluar, pasi këtë vit festivali do të jetë katër ditë dhe tri net

Festival tradicional i rrushit, verës dhe rakisë që mbahet në Rahovec “HardhFest” sivjet pret një numër rekord të vizitorëve, ndërsa komuna tashmë i ka bërë përgatitjet e duhura për këtë festival. Kështu kanë deklaruar sot në një konferencë për media, përfaqësuesit e Drejtorisë për Kulturë dhe Rini në komunën e Rahovecit

Gardalin Shtavica, tha edicioni i sivjetmë i Hardhfestit mbahet me sloganin “Mbas verës, vjen vera”, ndërsa ka për qëllim promovimin e rajonit vreshtar të Rahovecit, si dhe turizmin rural ne Kosovë. Ai bëri të ditur se edicioni i 16-të i “HardhFest” sivjet do të mbahet nga data 7 deri më 10 shtator “n’Konak” të Rahovecit.

“HardhFest fokusin kryesor e ka rrushin, verën dhe rakinë, por megjithatë, vera e mirë dhe rakia e mirë pa muzikë të mirë nuk bënë. Kështu që një fokus të veçantë për këtë vit e kemi muzikën, me tendencë që me u ndërkombëtarizuar, me sjellë grupe prej më të njohurave ndërkombëtare. Edhe sivjet do të ketë laramani të muzikës, duke filluar nga digjej dhe këngëtarë të ndryshëm”, theksoi Shtavica, citon KP.

Drejtori kreativ Agi Haxhimurati, tha sot se presin nga ky festival që të ketë 50 mijë vizitorë, ose më shumë se vitin e kaluar, pasi këtë vit festivali do të jetë katër ditë dhe tri net. Sipas tij, vitin e kaluar kanë qenë 32 mijë vizitorë.

“Objektivi për këtë vit është që ne të kalojmë shifrën mbi 50 mijë vizitorë, për shkak se në këtë vit ne kemi shtuar edhe ditët dhe netët për festivalin. Në vitin e kaluar ka qenë tre ditë dhe dy net, kurse këtë vit është katër ditë dhe tri net”, theksoi Haxhimurati.

Ndërsa, Dela Luma, udhëheqëse e HardhFest, tha se këtë vit janë hapur zyrat promovuese në 17 vende të ndryshme të Evropës, ku pritet të ketë edhe më shumë interesim për promovimin e festivalit. “HardhFest” organizohet nën përkujdesjen e MBPZHR-së dhe komunës së Rahovecit.