Turizëm

Rekord, numri i turistëve nëpër botë

Nga janari deri në qershor, turistët arritën numrin në 598 milionë, duke arritur 36 milionë më shumë se gjysmën e parë të vitit 2016

Numri i turistëve të huaj nëpër botë u rrit me 6.4 për qind në gjysmën e parë të vitit, një rezultat i pashembullt për shtatë vjet, falë kryesisht rritjes dyshifrore në rajonin e Mesdheut. Sipas të dhënave të botuara nga Organizata Botërore e Turizmit (SOT) dhe cituar nga France Press, përcjell albinfo.ch.

Nga janari deri në qershor, turistët arritën numrin në 598 milionë, duke arritur 36 milionë më shumë se gjysmën e parë të vitit 2016, tha organizata me bazë në Madrid. Ky institucion shpjegon këtë rritje me besim më të madh të biznesit dhe dëshirën në rritje për të vizituar Anglinë, Kinën, Francën dhe Shtetet e Bashkuara.

Gjysma e parë e vitit 2017 tregon një rritje në një treg turizmi më fleksibël dhe dinamik, duke përfshirë destinacionet që u prekën nga çështjet e sigurisë vitin e kaluar “, komentoi sekretari i përgjithshëm i SEC, Taleb Rifat.

Me një rritje veçanërisht të fortë në gjysmën e parë të vitit ishin shfrytëzuar destinacionet e Mesdheut, duke përfshirë Egjiptin, Tunizinë dhe Turqinë, të cilat kanë vuajtur sulmet terroriste në vitet e fundit.

Numri i turistëve ndërkombëtarë në Evropën Jugore dhe Mesdheun u rrit me 12 për qind, Lindja e Mesme me 8.9 për qind dhe Afrika e Veriut me 16 për qind.

Për të gjithë Evropën, rritja ka shënuar 7.7 për qind krahasuar me 7.6 përqind për Afrikën, 5.7 për qind për rajonin e Azisë dhe Paqësorit, 6 për qind për Amerikën e Jugut dhe 2 për qind për Amerikën e Veriut, ku të dhënat e forta në Kanada dhe Meksikë të kompensojë rënien në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Pritet që numri i turistëve nga e gjithë bota të rritet me 3-4 për qind për të gjithë vitin 2017. Në vitin 2016, numri i turistëve të huaj në botë u rrit me 3.9 për qind nga 2015 në 1.23 miliardë njerëz, sipas “AFP”, përcjell albinfo.ch.