Fotolajmi

Rekordi i ri botëror për bartjen e birrës

Sipas rregullave, nëse derdhet 10 për qind e birrës që bartet, atëherë garuesi diskualifikohet

Në rajonin e Bavarisë  është organizuar gara e bartjes së birrave ku secili mund të futej në librat e rekordeve nëse ishte i suksesshëm të bartte një sasi të konsiderueshme të birrës për 40 metra, pa e derdhur atë.

Sipas rregullave, nëse derdhet 10 për qind e birrës që bartet, atëherë garuesi diskualifikohet .

Oliver Struempfel edhe këtë vit u tregua i suksesshëm, madje vendosi rekord të ri botëror për këtë aktivitet.

“Së pari kam triumfuar me 27 gota të mëdha sepse dua të jem i sigurt dhe pastaj në fund vendosa të shtoj edhe një tjetër dhe të kalojmë mbi 30. Fatkeqësisht nuk funksionoi me 31, por mendoj se ishte e mahnitshme! ” tha Struempfel.