Fotolajmi

Rritet numri i sulmeve terroriste në Evropën Perëndimore

Numri i sulmeve terroriste me viktima në Evropën Perëndimore u rrit vitin e kaluar, pavarësisht rënies së numrit të sulmeve, thuhet në një raport të të dhënave globale të terrorizmit, shkruan albinfo.ch.

Sipas statistikave, në vitin 2016 në Evropën Perëndimore ka pasur 30 sulme, të cilat kanë pasur për pasojë vdekje, e në vitin 2016 janë raportuar 23. Në vitin 2014 ka pasur dy sulme, në vitin 2013 ishin 5.

Numri i të vdekurve në sulmet terroriste është rritur në mënyrë të vazhdueshme dhe gjatë 2015-ës dhe 2016-ës numri i tyre mesatar ishte 26.5 persona.

Sulmi më vdekjeprurës terrorist ka qenë në Paris, në nëntor 2015, duke vrarë 130 persona. Përgjegjësinë për sulmin e mori shteti islamik, ISIS.