Shkurt.ch

Rritet qyteti i Cyrihut

Deri në vitin 2030, në skenarët duhet të merren parasysh 468,000 banorë deri në 516,000

Popullsia e qytetit të Cyrihut pritet të rritet me rreth 492,000 banorë deri në vitin 2030. Këto janë pritjet e Zyrës statistikore komunale.

Nga 2016 deri në vitin 2030 popullsia urbane pritet të rritet me 77,000 persona. Deri në vitin 2030, në skenarët duhet të merren parasysh 468,000 banorë deri në 516,000. Përqindja e të huajve mund të bjerë me 0.8 pikë në 31.3 për qind, shkruan albinfo.ch.

Deri në vitin 2030, skenarët vazhdojnë me një rritje prej 47 për qind për moshat 10 deri në 19 vjet, deri 42,000 persona. Dhe, kategoria e 40 deri 49-vjeçarëve gjithashtu ka gjasa të rritet.