E mërkurë, 16 Prill, 2014 - 12:52
Subscribe to Syndicate
download

Bankat komerciale në Kosovë të interesuara për letrat me vlerë

15.01.2012 - 13:49

Bankat komerciale në Kosovë kanë shprehur interesim të marrin pjesë në ankandin e letrave me vlerë të shpallur nga Qeveria e Kosovës.

Fillimi i lëshimit të letrave me vlerë është mirëpritur nga bankat komerciale që operojnë në Kosovë. Disa sish për Radio Kosovën kanë thënë se do të marrin pjesë në secilin ankand që pritet të shpallet nga Qeveria.

Zyrtarja për informim në bankën Raifaisen, Iliriana Tahiri, ka deklaruar se i plotësojnë kriteret për një gjë të tillë.

“Banka Raifaisen ka mjetet e nevojshme për të blerë letrat me vlerë, të cilat më pas mund të përdoren për mbështetjen e zhvillimit të projekteve të ndryshme në Kosovë”, ka deklaruar ajo.

Drejtoresha e Shoqatës së Bankave të Kosovës, Diturie Hoxha, thotë se të gjitha bankat janë të gatshme dhe i përmbushin kriteret që të marrin pjesë në ankand.

Qeveria e Kosovës, në fillim të kësaj jave, zyrtarisht ka filluar emetimin e letrave me vlerë. Fillimisht janë shpallur letra me vlerë prej 10 milionë eurosh.

Këshilltari politik i Ministrit të Financave, Menderes Ibra, ka thënë se Ministria e Financave, në kuadër të projeksioneve të buxhetit të këtij viti, ka paraparë të hyrat nga emetimi i letrave me vlerë, deri në 74 milionë euro, që do të hyjnë në rrjedhat e buxhetit.

Reklamë

Reklamë

Kryetari i PSHDK-së, Ukë Berisha, ka realizuar një vizitë në Zvicër me ftesë të kryetarit të CVP-së, Christophe Darbellay. Kreu i PSHDK-së ka marrë pjesë në punimet e kongresit të CVP-së që u mbajt në Zug të Zvicrës.
© albinfo.ch
Azili në BE, sakrifica që nuk ia vlen Qeveria e Kosovës e ndihmuar edhe nga Zyra Zvicerane në Kosovë (SDC) kanë filluar fushatën për parandalimin e azilit të rremë në BE. Migrimi ilegal konsiderohet “sakrificë e kotë”
Zvicër
albinfo.ch
Zahiri: Nuk merrem me politikë por me problemet e qytetarëve Ibrahim Zahiri është zgjedhur këshilltar në Asamblenë e Komunës së Glatbrugg-ut. Ai për albinfo.ch flet lidhur me favoret dhe përgjegjësitë që sjell me vete ky post
Shqiptarët s`kanë gjasa të fitojnë asnjë nga deputetët e diasporës Shqiptarët nga Maqedonia në diasporë pritet të mos fitojnë asnjërin prej tre deputetëve që do të zgjidhen në tre njësitë zgjedhore në Evropë, SHBA - Kanada dhe Australi në zgjedhjet e parakohshme parlamentare të 27 prillit

Reklamë

Moti

Bernë

Clear sky
  • 10 °C
Reported on:
Mër, 16/04/2014 - 12:20

Prishtinë

Broken clouds, light rain
  • 2 °C
Reported on:
Mër, 16/04/2014 - 12:30

Cyrih

Few clouds
  • 10 °C
Reported on:
Mër, 16/04/2014 - 12:20

Shkup

Overcast, rain
  • 4 °C
Reported on:
Mër, 16/04/2014 - 12:00

Newsletter

Reklamë

Kursi i valutave

Amount to convert

Reklamë

Facebook

Copyright © 2010 albinfo.ch. All Rights Reserved.

Përdorimi i shkrimeve, fotografive si dhe materialeve të kësaj platforme mund të bëhet vetëm duke e përmendur burimin albinfo.ch. Cdo shfrytëzim dhe riprodhim i tyre pa lejen e albinfo.ch është i ndaluar dhe përbën shkelje e të drejtave autoriale .
Redaksia e mban të drejtën për mosbotimin dhe moskthminin e dorëshkrimeve, fotografive apo materialeve të tjera të dërguara.

Rreth nesh

Karta


Bashkëpunimi
Shkabaj