Zhvillim

Cyrih, bëhen bashkë kryetarët e Rrjeteve të Bizneseve Shqiptare në Botë

Në Cyrih të Zvicrës është mbajtur takimi i radhës i kryetarëve të Rrjeteve të Bizneseve Shqiptare në botë, njofton në një postim të tij në facebook, Amet Gjana, aktivist i njohur i mërgatës shqiptare dhe deputet në Parlamentin  e Brukselit, Belgjikë.

I pranishëm ishte edhe eksperti ndërkombëtar i rrjeteve, Martin Rusell për të definuar strategjinë e zhvillimit në favor të trojeve shqiptare, investimet e bizneseve shqiptare të diasporës në trojet e origjinës dhe shtimin e punësimin të shqiptarve.

Sot në diasporë janë gjithsej 23 rrjete në të gjitha vendet e zhvilluara (Amerikë, Francë, Gjermani, Zvicër, Austri, …) që fokusimin e kanë që të fuqizojnë komunitetet shqiptare në ato vende por në veçanti të ndihmojnë në zhvillimin ekonomik të trojeve shqiptare dhe punësimin e shqiptarëve, thotüë Gjana, i cili këtu ka perfaqësuar Rrjetin e bizneseve shqiptare të Beneluksit.

Ai me këtë rast përmend «rolin kyç të z. Naim Dedushaj», drejtor i investimeve në Ministrinë e diasporës, për këtë inisiativë të mrekullueshme. Pastaj ai falënderon Qeverinë Amerikane për mbështetjen përmes USAID;  z. Nazar Mehmeti, Kryetar të Rrjetit global, organizata kupolë e rrjeteve shtetërore për pozitivitetin e pashoq; z. Yll Blakaj, Kryetar për rrjetet e Evropës për punën e bërë dhe angazhimin, z. Elmi Berisha, Kryetari për rrjetet e Amerikës, për sensin e kompromisit dhe diplomacinë ekonomike e politike dhe pa harruar z. Ismet Smajli, Sekretarin e Rrjetit global për profesionalizmin dhe durimin e madh që tregon në organizimin e strukturës», shkruan më tutje Gjana.
Ai përshëndet edhe kolegët e rrjeteve shtetërore për punën e përditshme dhe angazhimin vullnetar në të mirë të trojeve shqiptare dhe në veçanti z. Qamil Isufi, kryetar i Rrjetit të Zvicrës bashkë me anëtarët e këtij Rrjeti për mikpritjen e kësaj mbledhjeje!

Strukturimi avancon në mënyrë të sigurtë duke dëshmuar rolin e pazevendësueshëm të diasporës për zhvillimin e trojeve shqiptare dhe stabilizimin e tyre, përfundon Amet Gjana.