Fotolajmi

Vendet më të rrezikshme për të punuar në Evropë

Vitin e kaluar 72,000 njerëz janë lënduar në punë, e 144 kanë vdekur.

Disa vende kanë standarde të veçanta për lëndimin e punëtorëve në vendin e punës.
Në vendet me GDP më të ulët raportohet për më shumë aksidente në vendin e punë, përcjell albinfo.ch.

11 vendet, ku shkalla e lëndimeve është më e madhe në Evropë:
Rumania, Letoni, Lituani, Turqia, Franca, Luskemburgu, Portugalia, Bullgaria, Republika Çeke, Kroacia, Austria.

Do të ishte befasi, por Franca është përpara Bullgarisë, Republikës Çeke dhe Polonisë. Ky vend është i rrezikshëm për të punuar dhe në 100.000, 3.5 punëtorë janë lënduar.

http://metro.co.uk/2017/04/15/got-a-death-wish-these-are-the-11-most-dangerous-places-to-work-in-europe-6576845/