Fotolajmi

“Yahoo” shkon në histori

Gjiganti i internetit “Yahoo” zyrtarisht do të pushojë së ekzistuari. Emri i ri i kompanisë do të jetë Altaba, ndërsa shefja aktuale, Marissa Mayer, ka dhënë dorëheqjen. Vendimi i Yahoo-së që të mbetet në histori konfirmohet në një raport që kompania ka dërguar për rregullatorët amerikanë, shkruan albinfo.ch.

Yahoo është shitur për 4,8 miliardë dollarë. Kur të përfundojë procesi i blerjes ose kur të jenë dorëzuar e-mailet, faqet e internetit, aplikacionet mobile dhe mjetet reklamuese, kompania do të ketë një emër të ri, Altaba.

Kreu aktual i Yahoo-s, Marissa Mayer, do të jap dorëheqje. Kompania do të udhëhiqet nga një pjesë e vogël e drejtuesve për një kohë të gjatë, bashkë-themeluesi i Yahoo, David Filo dhe katër drejtues të tjerë të cilët aktualisht mbajnë e bordit të drejtorëve