Jeta në Zvicër

Zvicra eksporton shumë armë të vogla

Sa i përket transparencës, Zvicra është ngjitur nga vendi i pestë në vendin e dytë. Vetëm Gjermania është numër 1.

Zvicra është edhe një herë një nga ‘kompanitë’ më transparente eksportuese të armëve të vogla. Në pikat siç është përpikëria dhe qartësia e shitjeve si dhe informacioni rreth saj, Zvicra renditet e dyta në një krahasim ndërkombëtar. Kjo mund të shihet në raportin e smallarmssurvey.

Në vitin 2007 Zvicra tashmë kishte marrë vendin e parë, por në ndërkohë ajo ka rrëshitur përsëri në vendin e pestë. Tani është e dyta pas Gjermanisë. Pastaj janë klasifikuar Holanda, Serbia dhe Britania e Madhe. Vendet më pak bashkëpunuese janë Irani, Izraeli, Koreja e Veriut, Arabia Saudite dhe Emiratet e Bashkuara Arabe.

Shumica e armëve të vogla u eksportuan në Shtetet e Bashkuara. Kjo pasohet nga Italia, Brazili, Gjermania dhe Koreja e Jugut. Zvicra është vendi i 14-të me eksporte me vlerë mbi 100 milionë dollarë.

Si armë të vogla autorët e studimit kuptojnë të gjitha armët që mund të bartin një person ose një grup i vogël ose që mund të transportohen nga një kafshë ngarkese ose nga një automjet i lehtë..