Shkurt.ch

Zvicra kaloi një natë shumë të ftohtë

Zvicra ka përjetuar një tjetër natë të ftohtë. Fshati Reconvilier në Jura përfundoi natën me -5.8 gradë, ndërsa Viège (Valais) me -5.3, sipas vëzhgimeve të Metenews. SRF Moti ka matur -12.8 gradë në rrethinën e Arosa-së (Grisons).

Viège nuk e kishte përjetuar një natë të tillë të ftohtë gjatë gjysmës së dytë të prillit që nga 23 prilli i vitit 1997, vështron Meteonews. Në Arosa, SRF Meteo thotë se nuk ka qenë kaq ftohtë në këtë kohë të vitit që nga viti 1959.

Pjesa e sipërme (rrafshina) ka pësuar më pak të ftohtë për shkak të një ere të lehtë, e cila ka penguar akumulimin e ajrit të ftohtë. Vetëm Ticino dhe rajoni i Leman-it nuk kanë njohur zbritje të temperaturave.