AUTOTECH

1.1 milion vetura “Audi” tërhiqen nga tregu

Prodhuesi gjerman “Audi” përsëri tërhoqi makinat nga shitja me një motor benzine 2.0 TFSI për shkak të problemeve me pompën e ftohësit.

Për shkak të ekzistencës së rrezikut që pompa e ftohësit të shkaktojë zjarr nga lagështia ose bllokimi, “Audi” ka tërhequr 1.1 milion automjete në mbarë botën, shkruan albinfo.ch.

 Veprimi i shërbimit u referohet modeleve A5 të prodhuara më 2013-2017, Q5 2013-2017, A4 2013-2016 dhe A6 2012-2015. “Audi” dhe vitin e kaluar u përpoq për të zgjidhur këtë problem me përfundimin e programeve, e cila ishte për të siguruar një prerje-off të energjisë elektrike në pompë në rast të bllokimit, por me sa duket kjo metodë nuk ishte e suksesshme.