Lajme

Biletat e koncerteve deri në 77% më të shtrenjta në Zvicër

Biletat më të lira të Ed Sheeran në Bernë ishin deri në 77% më të shtrenjta sesa në vendet evropiane me çmimin më të mirë

Një sondazh zbuloi se zviceranët paguajnë shumë më tepër për biletat e koncerteve sesa fqinjët e tyre evropianë. Dhe dallimet janë domethënëse, me çmimet zvicerane që variojnë nga 40% në 77% në varësi të interpretuesit, raporton RTS, përcjell albinfo.ch.

Sipas Bon à Savoir, shoqata e konsumatorëve pas sondazhit, ka shumë shembuj të çmimeve të fryra të koncerteve zvicerane.

Për shembull, vendet më të lira për të parë Rolling Stones në Bernë ishin 170 CHF. Në Mynih, e njëjta biletë kushtonte 115 CHF dhe në Milano kushtonte 120 CHF. Çmimi i paguar në Zvicër ishte 49% më i lartë se në Mynih. Për koncertet e tjera primi i çmimit ishte edhe më i madh. Biletat më të lira të Ed Sheeran në Bernë ishin deri në 77% më të shtrenjta sesa në vendet evropiane me çmimin më të mirë.

Kur organizatorët zviceranë të koncerteve u kontaktuan nga Bon à Savoir, ata shpjeguan se diferencat e çmimeve ishin për shkak të kostove më të larta të pagave, transportit dhe vendndodhjes. Ata thanë gjithashtu se agjentët që përfaqësojnë artistët e dinë se mund të shpëtojnë me marzhe më të larta në Norvegji në Zvicër. Në thelb, agjentët vendosin çmime të larta sepse e dinë se konsumatorët zviceranë do t’i gëlltisin ato.