Ekspozita

Ekspozita EXPERIENCE e artistit Shuk Orani vazhdon programin e saj në Hamburg, Gjermani

Në këtë ekspozitë, nën drejtimin e Hauke Hatzelhoffer, do të zbulohen veprat e para dixhitale të artistit multimedial dhe konceptualistit, Shuk Orani

Më  13 prill 2024, ekspozita NFT “EXPERIENCE.NFT” hap dyert e saj në zemrën e Hafencity-Hamburg dhe fton për një lidhje fascinuese mes artit dhe teknologjisë.

ATELIER SO, MARKTPLATZ DER MANUFAKTUREN DHE URBAN ARTIST CLUB prezantojnë së bashku këtë ekspozitë unike, që fton njohësit e artit dhe entuziastët e teknologjisë të zhyten në botën fascinuese të NFT-ve (non-fungible tokens) dhe të shijojnë atmosferën e jashtëzakonshme të ATELIER SO.

Në këtë ekspozitë të veçantë nën drejtimin e Hauke Hatzelhoffer, kuratorit të URBAN ARTIST CLUB dhe themeluesit të Magall.Art, do të zbulohen veprat e para dixhitale të artistit multimedial dhe konceptualistit të shumanshëm Shuk Orani.

Shuk Orani:

Pikturat e tij shumë të dëshirueshme në vaj mbi kanavacë janë burimi i inspirimit global dhe janë ekspozuar në institucione të njohura si MOCA në Pekin, Louvre në Paris, Galleria Farini Concept në Itali, TSAI Museum ne Taipei, NW Gallery në Mbretërinë e Bashkuar, në Sotheby’s në Hamburg dhe shumë të tjera.

Përveç ekspozitës kryesore në 2000m2, do të shfaqen edhe punët e Alex Klauck. Klauck transformon me vizionin e tij artistik një reinterpretim të gjallë të veprave të Shuk Orani dhe vepron si ndërtues i urave mes traditës së pasur të artit klasik dhe mundësive të pakufishme të epokës dixhitale.

Njeherit, ne kemi nderin të prezantojmë debutin dhe ekspozitën e parë të veprave të Kenta Harukit në Evropë!

Kenta Haruki:

Kenta është një artiste dixhitale dhe AI nga Tokio. Koha e saj në “Cooper Union for the Advancement of Science and Art” në New York e ka ndikuar thellë. Atje, ajo jo vetëm që mori një arsim artistik, por u inspirua gjithashtu të merrej intensivisht me temat e mëdha të kohës sonë: shkencë, teknologji, shoqëri dhe vetë njerëzimin. Kenta krijon vepra arti që bashkojnë traditën dhe inovacionin në një mënyrë fascinuese, duke integruar teknologjinë moderne dhe inteligjencën artificiale në punën e saj kreative.

Një tjetër moment i veçantë i ngjarjes është programi i muzikës klasike nga violinisti Nathan Paik.

Ai luajti në violinën e tij të Giuseppe Cavaleri të vitit 1741, Genua (Itali), e cila u sigurua nga Fondacioni ALAGO. Nga veprat e shkëlqyera të Eugene Ysaye dhe Johann Sebastian Bach deri te kompozimet fascinuese të Bela Bartok dhe Bernd Alois Zimmermann, një kombinim e imponueshëm i pjesëve klasike dhe moderne.

Programi muzikor (19:00):

Pjesa I: Strukturë

Johann Sebastian Bach – Sonata Nr. 3

  • Rasti i parë: Adagio

Eugene Ysaye – Sonata Nr. 1

  • Rasti i dytë: Fugato

Pjesa II: Dekonstruksion

Bela Bartok – Sonata e vetme

  • Rasti i tretë: Melodia

Bernd Alois Zimmermann – Sonata e vetme

  • Rasti i tretë dhe i fundit: Toccata

Njoftim:

Dëshirojmë të njoftojmë me kënaqësi se gjatë koncertit nuk lejohen fotografitë me flash. Ju lutemi respektoni këtë, që të mos shkaktoni ndërprerje në performancën artistike dhe për të garantuar eksperiencën e të gjithë vizitorëve. Faleminderit për mirëkuptimin tuaj.

Për programin tonë:

Nga ora 13 hapen dyert e ATELIER SO, dhe ju mirëpresim me zemërgjerësi.

Nga ora 19 fillon pjesa muzikore e mbrëmjes sonë.

Artistë:

Shuk Orani

Website: https://shukorani.com/

Instagram: https://www.instagram.com/atelier_sohh/

Instagram: https://www.instagram.com/shuk_orani/

Informacion shtesë te

Marktplatz der Manufakturen:

Xenia Welker

[email protected]

Website: https://marktplatz-der-manufakturen.com/

Instagram: https://www.instagram.com/marktplatz_manufakturen/

 

Kontakt për shtyp: ne gjermanishte dhe anglisht

Hauke Hatzelhoffer

[email protected]

+49 176 36877891

 

Kuratori:

URBAN ARTIST CLUB

Website: https://www.urbanartistclub.com

Instagram: https://www.instagram.com/urbanartistclub_official/

 

 


 Info rreth ngjarjes

  • Data e fillimit13 Prill 2024
  • Ora13:00
  • LokacioniHamburg
  • Data e përfundimit9 Prill 2024 - 18:00