Lajme

Kanabisi në Zvicër: Çka ndryshon nga 1 gushti

Aktualisht, rreth 3000 autorizime të jashtëzakonshme jepen çdo vit, zakonisht për pacientët që vuajnë nga kanceri, skleroza e shumëfishtë ose sëmundje neurologjike

Nga 1 gushti 2022, mjekët në Zvicër do të mund të përshkruajnë kanabis pa pasur nevojë për autorizim, njoftoi Këshilli Federal, raportoi RTS, përcjell albinfo.ch.

Prezantimi i ndryshimit, i cili lejon që kanabisi të përshkruhet për arsye mjekësore pa autorizimin e autoriteteve federale shëndetësore, pason përditësimet e ligjeve të drogës në Zvicër.

Në vitin 1951, përdorimi rekreativ dhe mjekësor i kanabisit u shpall i jashtëligjshëm në Zvicër. Përdorimi mjekësor lejohej vetëm në rrethana të jashtëzakonshme pasi mjeku që kishte dhënë recetë kishte bërë një aplikim të suksesshëm në Zyrën Federale të Shëndetit Publik (FOPH).

Aktualisht, rreth 3000 autorizime të jashtëzakonshme jepen çdo vit, zakonisht për pacientët që vuajnë nga kanceri, skleroza e shumëfishtë ose sëmundje neurologjike. Megjithatë, procesi i autorizimit është shpesh i gjatë dhe i kushtueshëm. Për ta bërë më të lehtë marrjen e kanabisit për arsye mjekësore, ndalimi po hiqet nga ligji zviceran. Por përdorimi rekreativ do të mbetet i paligjshëm.

Kultivimi i kanabisit për përdorim mjekësor do të kërkojë autorizim dhe monitorim nga Swissmedic, rregullatori i drogës në Zvicër. Nuk lejon kultivimin në shtëpi për përdorim personal.

Për më tepër, kostot e kanabisit mjekësor do të rimbursohen sipas sigurimit të detyrueshëm mjekësor të Zvicrës vetëm në raste të jashtëzakonshme.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI