Lajme

Kërkohen më shumë stacione të mbushjes për veturat elektrike

A ofron qeveria ndihmë të mjaftueshme për t’u siguruar që pronarët e veturave elektrike të mund t’i mbushin lehtësisht automjetet e tyre?

Organizata e automobilizmit, TCS, thotë jo – jo shumë.

Këshilli Federal ka ndarë 30 milionë CHF në vit për 6 vjetët e ardhshme për të financuar stacionet e mbushjes – por TCS thotë se duhet të jetë tri herë më shumë.

Sondazhet tregojnë se si të mbusheni një EV është një vendim qendror për blerësit e mundshëm – veçanërisht ata që marrin me qira shtëpitë e tyre.

Ka rreth 10,000 stacione publike të mbushjes në vend për momentin – dhe ka 110,000 vetura thjesht elektrike në rrugë, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.