Lajme

Këshilli Federal dëshiron të vendosë për politikën e sanksioneve në gusht

Këshilli Federal i Zvicrës dëshiron të diskutojë nëse do të miratojë apo jo të ashtuquajturat sanksione “tematike” të Bashkimit Evropian, tha Tagesanzeiger, transmeton albinfo.ch.

Këto sanksione funksionojnë ndryshe nga ato të vendosura ndaj një vendi të caktuar. Në vend të kësaj, ato lejojnë marrjen e masave kundër individëve, kompanive dhe organizatave nga vende të ndryshme që shkelin disa të drejta. Ata janë kryesisht të shqetësuar për shkeljet në lidhje me armët kimike, kibernetike dhe të drejtat e njeriut. 

Konkretisht, në mars 2021, BE-ja vendosi të sanksionojë disa persona, organizata dhe institucione nga Koreja e Veriut, Libia, Eritreja, Sudani i Jugut, Rusia dhe Kina për shkelje të rënda të të drejtave të njeriut. 

Vendimi i diskutueshëm mund të çojë në sanksionimin e Zvicrës ndaj Kinës, me ministrin e Çështjeve Ekonomike, Guy Parmelin, kundër miratimit të masave. 

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI