Lajme

Ky është qershori i dytë më i nxehtë i regjistruar në Zvicër

Që nga viti 1864, vetëm qershori i vitit 2003 ishte më i nxehtë

Qershori i vitit 2022 ishte i dyti më i nxehtë që nga fillimi i masave më 1864, raportoi RTS. Në disa vende temperaturat maksimale të ditës arritën rekorde të të gjitha kohëve për këtë muaj.

Temperatura mesatare në gjithë Zvicrën në qershor 2022 ishte 2.7 gradë mbi normën gjatë periudhës 1991-2020. Që nga viti 1864, vetëm qershori i vitit 2003 ishte më i nxehtë. Më pas temperaturat mesatare mujore arritën 4.7 gradë mbi të njëjtën normë, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Nga viti 1864 deri në vitin 2000 temperaturat e qershorit ishin mjaft të qëndrueshme përpara se të rriteshin shpejt nga fillimi i shekullit të 21-të, raportoi Meteo Swiss. Që nga viti 2000, temperaturat mesatare të qershorit në Zvicër janë rritur me rreth 2 gradë.

Temperaturat e larta po ndikojnë në mjedis. Bora po shkrihet më herët. Dhe temperaturat e larta po ndikojnë në jetën e bimëve. Pemët e blirit me gjethe të mëdha po lulëzojnë 10 ditë më herët tani sesa mesatarisht midis 1991 dhe 2020. Dhe hardhitë e rrushit lulëzojnë 11 ditë më parë.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI