AUTOTECH

«McLaren» prezantoi orën në Gjenevë që kushton 190 mijë dollarë

Prodhuesi i orëve zvicerane «Richard Mill» dhe prodhuesi i automobilave britanikë «McLaren» prezantuan punën e tyre të përbashkët në Panarin e makinave në Gjenevë

Është një orë, me çmimin prej 190,900 $. Rob Label dhe inxhinieri i «Richard Mille», Fabrice Namura, morën pjesë në zhvillimin e kronografit. Trupi i orës është bërë nga një material special, i përbërë nga disa shtresa të karbonit dhe grafitit. Është 200 herë më e lehtë se çeliku.

Për orën kanë përdurur gjithashtu edhe titan. I njëjti material përdoret për pjesën e pasme dhe mekanizmi u ngjan rrotave të markës britanike. Ora është mekanike, e cila zgjat jo më shumë se 55 orë. Vetëm 500 njësi do të prodhohen, dhe pronarët e modeleve nga Seria Ultimate do të jenë të parët për ta blerë atë. Ky është projekti i dytë i tillë nga “Richard Mill” dhe “McLaren”. Vitin e kaluar ata treguan një orë, nga të cilat janë bërë vetëm 75 copë, me çmim prej 1.2 milion dollarësh.