Lajme

Participimi politik me dhe pa të drejtë vote

Mbi 32% e popullsisë të qytetit të Cyrihut nuk kanë të drejtë të votojnë për shkak të origjinës së tyre. Duke pasur parasysh sfidat e mëdha të Cyrihut, të Zvicrës dhe të Evropës, është shumë e rëndësishme që të gjithë të prekurit të kenë te drejtën e votës dhe të mund të ngrihen për të drejtat e tyre.

Si mundemi tu ndihmojmë komuniteteve pa të drejtë votimi, për të arritur më shumë pjesëmarrje? Cilat janë pengesat për arritjen e këtij qëllimi?

Ne duam t`i diskutojmë këto pyetje së bashku me ju, në Volkshaus.

Me: Arjeta Zuta (kandidate për Asamblenë e Qytetit të Cyrihut, SP qarku 3)

Reis Luzhnica (asamblist në Asamblenë e Qytetit të Cyrihut, SP qarku 3)

Gadaf Muharemi (kandidat për Asamblenë e Qytetit të Cyrihut, SP qarku 12)

Cédric Wermuth (deputet në Parlamentin nacional të Zvicrës dhe bashkëpresident SP) dhe Armend Muja (deputet i lëvizjes Vetëvendosje në Kosovë)

Në lidhje drejtpërdrejtë do të inkuadrohet Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti.

Mbrëmja do të mbahet në gjermanisht dhe shqip.

Tubim publik

Data:

E shtunë, 27. nëntor 2021

19.00 deri 21.00 

 

Vendi:

Zürich, Volkshaus – Blauer Saal

 

Pjesëmarrja është e mundur vetëm me  certifikatë COVID.

 

Pas eventit do të ketë një aperitiv.

Një event nga SP ZÜRICH 3


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI