Kosova

Për çka do të shkojnë kosovarët në Evropë, pas liberalizimit?

Një hulumtim i opinionit ka nxjerrë në pah disa statistika rreth rrjedhave të pritshme pas liberalizimit të vizave.

Disa prej të rinjve mendojnë se pas heqjes së vizave, do të mund të punojnë në vendet e BE-së, raporton “Klan Kosova”.

Disa të tjerë kanë theksuar se do të shkojnë te familjarët në vendet evropiane, përcjell albinfo.ch.

Megjithatë, analistët thonë se duhet një fushatë për të vetëdijesuar qytetarët se nuk mund të punojnë në vendet e BE-së, dhe cilat janë të drejtat e tyre.