E-Diaspora

Për herë të parë, bizneset shqiptare prezantohen në panairin “Vjena 2018”

Panairi mbahet nesër nga ora 11, në adresën Arena 21 –Museumsplatz 1, 1070 Vjenë.

Rrjeti i Bizneseve Shqiptare në Austri nesër, më datë 21 prill 2018 do të hapë panairin e parë të bizneseve shqiptare “Vjena 2018” i cili do të mbahet në kryeqytetin austriak, në Vjenë.

Punën e tyre do ta prezantojnë një numër i konsiderueshëm i bizneseve shqiptare që veprojnë në Austri, duke filluar nga gastronomia, hoteleria, ndërtimtaria, mediat, it- design, imobile, estetikë etc.

Si pjesë e panairit do të jetë edhe libri / katalogu, ku do të prezantohen firmat pjesëmarrëse të panairit.

Kryetari i Rrjetit te Bizneseve Shqiptare ne Austri dhe kryetar për Evropë, Yll Blakaj, ka thënë se “kjo është hera e parë që Rrjeti i Bizneseve Shqiptare në Austri fillon me panairin. Kjo është një mundësi e mirë që bizneset të cilat janë pjesë e “Rrjetit…” të prezantojnë punët dhe aktivitetet e tyre. Kjo është edhe një mundësi e mirë për komunitetin tonë në diasporë, që t’i vizitojnë firmat shqiptare dhe të njihen me veprimtaritë e tyre. Presim që këto takime të sjellin rezultate dhe nga panairi të krijohen bashkëpunime të reja në mes te bizneseve gjithashtu, mes bizneseve dhe qytetarëve tanë në diasporë”, thuhet në njoftimin e “Rrjetit…”, transmeton “albinfo.ch”.

Sipas kryetarit Blakaj, panairi pritet të jetë tradicional dhe me këtë rast ai fton edhe degët tjera nëpër Evropë që të organizojnë panaire të tilla në mënyrë që bizneset të jenë më afër konsumatorëve shqiptarë.

Ftohen qytetarët shqiptarë dhe bizneset tjera të cilat ndonëse nuk janë pjesëmarrëse në panair, të vizitojnë këtë manifestim  që të njihen për se afërmi me njëri tjetrin dhe të shkëmbejnë përvojat e tyre por, pse jo edhe të nisin bashkëpunime biznesore.

Panairi për vizitorë do të hapet nesër, 21 prill, në orën 10:00, në adresën Arena 21 –Museumsplatz 1, 1070 Vienna, mirëpo, hapja zyrtare do të bëhet në ora 11:00 ndërkaq pritet të mbyllet në orën 16:00.

Albinfo.ch