Kultura

Poeti Shemsi Makolli publikon librin në gjuhën frënge “Anatomia e ëndrrës”

Shemsi Makolli është poet i njohur i gjuhës shqipe i cili jeton në Lozanë të Zvicrës.

Më 23 shkurt në Lozanë, poeti i njohur i gjuhës shqipe, Shemsi Makolli, do të publikojë librin “L’Anatomie du rêve” – “Anatomia e ëndrrës” në shtëpinë botuese Editiond de l’Aire, shkruan albinfo.ch.

Shemsi Makolli është poet i njohur i gjuhës shqipe i cili jeton në Lozanë të Zvicrës.

Në vitin 2017 ai botoi librin e parë direkt në gjuhën frënge, përmbledhjen poetike “L’Anatomie du rêve” – “Anatomia e ëndrrës” në shtëpinë botuese Editiond de l’Aire.

“Për ta festuar këtë publikim, ejani të dëgjoni poemat e tij dhe ta takoni autorin. Një rast i mirë për të mësuar: Për të, leximet e tij, jetën e tij, përvojat si dhe shkrimet e tij, muzikaliteti i të cilave do të ju tronditë”, thuhet në njoftim.

Shemsi Makolli do të jetë i shoqëruar nga Berti Galland, autori i parathënies së librit dhe Michel Moret, drejtori i shtëpisë botuese Editions de l’Aire.

Gjithashtu do të marrin pjesë shumë personalitete të jetës letrare e kulturore të Zvicrës Frankofone, SHKSHZ – Shoqata e Krijuesve Shqiptarë në Zvicër,

ISEAL –Instituti Zviceran i Studimeve Shqiptare.

VENDI I MANIFESTIMIT

BIBLIOTHÈQUE CHAUDERON

Place Chauderon 11

1003 Lausanne

www.lausanne.ch/bibliotheques

Signé Lausanne

E Premte  23 SHKURT  2018 › ORA19H

Për të gjithë

Hyrja e lirë

 Info rreth ngjarjes

  • Data e fillimit23 Shkurt 2018
  • Ora19:00
  • LokacioniBIBLIOTHÈQUE CHAUDERON Place Chauderon 11 1003 Lausanne
  • Data e përfundimit5 Shkurt 2018 - 22:00