evente

Poezitë e Bardhec Berishës, përmbyllin aktivitetin kulturor në Emmenbrücke

Më 7 prill, që është dita e përmbylljes së projektit të madh, një orë letrare është rezervuar vetëm për krijuesin e njohur nga Lucerni, Bardhec Berisha

Më 1 mars në Emmenbrücke (Luzern) ka filluar një aktivitet shumëplanësh artistik, me ekspozita artesh pamore, poezi, debate rreth librave etj. Projekti mban titullin “Gjuha kujton të ardhmen”, dhe ai merret lidhjen në mes të veprave të artit, gjuhës, kujtimeve dhe ndërtimit të një të ardhmeje të përbashkët, shkruan albinfo.ch.

Artistët bashkëkohorë e trajtojnë gjuhën në mënyra të ndryshme, nga përpunimi i saj artistik e deri te konsiderimi i saj si një teknikë kulturore dhe praktikë shoqërore. Ekspozita prezanton edhe vepra nga koleksioni i artit i Komunës  Emmen dhe “Biblioteka e dëshirave”, në pronësi të Romy Rüegger, e cila përmes një platforme shkëmbimi ofron libra të përzgjedhur.

Më 7 prill, që është dita e përmbylljes (finnisage) së këtij projekti të madh që zgjat më shumë se një muaj, një orë letrare është rezervuar vetëm për krijuesin dhe përkthyesin tonë të njohur nga Lucerni, Bardhec Berisha, përcjell albinfo.ch. Ai, me këtë rast do të lexojë disa poezi në gjuhën shqipe dhe gjermane nga përmbledhjet e tij. Po kështu Berisha do të jetë pjesë e një diskutimi me të pranishmit, në lidhje me temën e projektit dhe me poezitë e tij.

Bardhec Berisha njihet si krijues letrar, përkthyes dhe veprimtar i komunitetit  shqiptar të Zvicrës. Përveç disa përmbledhjeve me poezi – të përkthyera edhe në gjuhën gjermane -, ai ka bërë (në bashkautorësi) edhe përkthimin e Kodit të Lekë Dukagjinit në gjuhën gjermane, që është botuar  disa vite më parë në Zvicër.

Ora letrare mbahet në:

Akku

Gerliswilstrasse

6020 Emmenbrücke

Ora: 15.00


 Info rreth ngjarjes

  • Data e fillimit01 Mars 2024
  • Ora15:00
  • LokacioniEmmen (LU)
  • Data e përfundimit7 Prill 2024 - 16:00