Kosova

Promovohet në Cyrih platforma “Putpuri”, nga Prishtina

Të premten, më 5 prill, platforma botuese e pavarur dhe nisma bashkëpunuese ndërmjet Prishtinës dhe Cyrihut, ka festën e saj, në Cyrih

“Potpuri” është një platformë botuese e pavarur dhe një nismë bashkëpunuese ndërmjet Prishtinës dhe Cyrihut. Është një projekt i përbashkët mes Qendrës Termokiss në Prishtinë dhe studentëve nga ZhdK në programin e Studimeve Transdisiplinare.

Të premten, më 5 prill, kjo platformë ka “festën” e saj në Cyrih, njofton albinfo.ch.

“Bashkohuni në festën tonë, ndërsa me krenari zbulojmë punën me dashni numrin e dytë të Potpuri: Gazeta 02. Për më shumë se një vit, përballë rrymave të pasigurisë financiare dhe urgjencave kulturore, kemi punuar për të mbajtur një platformë botuese që është e vetëdrejtuar dhe e punuar me dorë, numrin e dytë që reflekton kërkimin tonë për njohjen e rrugëve të migrimit, të kaluarës dhe të tashmes”, thuhet në ftesën e organizatorit.

“Publikuar në tri gjuhë – shqip, gjermanisht dhe anglisht – Potpuri përsëri thekson përvojat personale dhe të përbashkëta të shpirtit tonë bashkëpunues. Me shumëllojshmëri të teksteve, nga poezia, dokumentimet familjare, arkivat e hulumtuara, deri te pjesët e tingujve dhe ilustrimet, puna jonë për këtë numër të shtypur ofron një qasje të shumëfishtë rreth temave të përbashkëta të migracionit, zhvendosjes, kërkimit të një jete më të mirë dhe një linje të përgjithshme jolineare. Për këtë mbrëmje lansimi kemi përgatitur një mbrëmje për t’u njohur me Potpurinë përmes leximeve, diskutimeve, performancave dhe ushqimit!, përfundon njoftimi.

Koha: 05. 04. 2024, me fillim në orën 19.00

Vendi: Zentralwäscherei, Neue Hard 12, 8005, Zürich