AUTOTECH

Publikohen më shumë se 150 emotikone të reja

Krijuesi i emotikonave, Unicode Consortium, ka publikuar listën finale të emotikonave të rinj për vitin 2018.

157 emotikone të rinj do të ndihmojnë njerëzit të kenë komunikime më të veçanta, “ose t’i sjellin probleme” siç kanë bërë shumë emotikone të kaluara.

Të gjitha sistemet operative telefonike dhe për kompjuterë do të marrin koleksionin e ri deri në fund të verës, edhe pse me gjasë përdoruesit e iPhonet do të jenë të parët që do t’i përdorin, transmeton Albinfo.ch.

“Emotikonet e reja zakonisht shfaqen në telefona në muajin gusht ose shtator”, thuhet në njoftim.