Lajme

Ramë Beqiri, me ekspozitë personale në Gjenevë

Ramë Beqiri, artisti i njohur shqiptar, i cili jeton dhe vepron prej disa vitesh në kantonin e Gjenevës, do të sjellë për artdashësit zviceranë historinë e dhimbshme të Kosovës dhe plagën e hapur për të zhdukurit e luftës, përmes një ekspozite në po këtë kanton.

Ai njëkohësisht aktron në disa teatro në Zvicër dhe jashtë saj.

‘Në kujtim të të zhdukurve të luftës së Kosovës’, do të jetë motoja e ekspozitës që pritet të hapet më 12-20 qershor, në kuadër të festivalit ndërkombëtar të filmit Fifog.

Pjesë e këtij festivali pritet të jetë edhe filmi shqiptar ‘I treturi’, më pas do të pasojë edhe debati për këtë me pjesëmarrës regjisorin Arben Thaqi dhe aktori i njohur kosovar, Afrim Muçaj, transmeton tutje albinfo.ch.

Les Cinémas du Grütli
International Oriental Film Festival of Geneva