Lajme

Rritet varfëria në Zvicër

Në Zvicër, linja e varfërisë së të ardhurave është prej 27,108 franga (27,490 dollarë amerikanë) në vit për një person që jeton vetëm dhe 47,880 franga (48,550 dollarë amerikanë) për një familje prej katër anëtarë

Në vitin 2017, përqindja e popullsisë së Zvicrës që jetonte nën kufirin e varfërisë ishte 8.2% ose 675.000 persona. Në vitin 2016, përqindja ishte 7.6%.

Ata që kanë më shumë gjasa të jenë nën vijën e varfërisë janë familjet me një prind (12.4%), ata që nuk punojnë (22.3%), ata me arsim të lartë (12.9%) dhe ata me 65 vjeç ose më shumë (15.2%), përcjell albinfo.ch.

Pagesat e mirëqenies reduktojnë ndjeshëm varfërinë. Një studim në vitin 2017 vlerëson se niveli i varfërisë do të dyfishohet pa këto para.

Në vitin 2015, 15.9% në vend të 7.0% të popullsisë së Zvicrës do të kishin rënë nën kufirin e varfërisë pa to.

Për fat të mirë për shumicën, varfëria në Zvicër është e përkohshme.

Rreziku i varfërisë në Zvicër është më i ulët se mesatarja e BE-së. Në vitin 2016, përqindja në rrezik varfërie në Zvicër ishte 14.7%, krahasuar me një mesatare të BE prej 17.3%.