Lajme

SHKA “Dardania” prezantohet në festivalin e qytetit në Winterthur

Në kuadër të aktiviteteve të ngjeshura për vitin që kemi hyrë, pa dyshim se pas festave të Pavarësisë së Kosovës dhe festave të marsit, dhe një mori aktivitetesh të tjera, në radhë është edhe pjesëmarrja jonë në festivalin e qytetit të Winterthurit “Tag der vielfalt”, i cili organizohet thuajse për çdo vit, e që ne kemi marrë pjesë thuajse që nga themelimi, kur kishte një emërtim tjetër atëherë në vitet e 90-ta, “Fata Morgana”, në fillimet e saj, ku më pas, me një shkëputje të vogël, për shkak të disa ndërskamcave “allashqiptarçe” për t’u kthyer prapë tash së fundmi, kjo e katërta herë radhazi, prej nga shpalosen vallet tona autoktone para shumë nacionaliteteve të ndryshme që jetojnë dhe veprojnë në Winterthur me rrethinë, prej nga nuk mungojnë as ushqimet tradicionale të thuajse të gjitha këtyre nacionaliteteve, kuptohet edhe të vetë ne shqiptarëve.

Në këtë festival pritet të jetë prezent edhe kryetari i Komunës, z. Michael Künzle, i cili do ta përshëndesë këtë festë, me shumë ngjyra të nacionaliteteve që janë në qytetin e Winterthurit!

Do të jetë i përcjellë edhe nga Radio Stadtfilter në kuadër të qytetit, ku SHKA “Dardania” ka emisionin e vet “Zëri ynë” në gjuhën shqipe, ku i shpalos aktivitetet e saj që nga themelimi i kësaj radioje.

Hyrja në sallë është e lirë dhe nuk ka asnjë kusht, përpos një qetësie në sallën jo edhe aq të madhe karshi interesimit të madh të pjesëmarrësve!

Më gjerësisht i keni të gjitha në pllakatin e modifikuar nga stafi ynë, enkas për prindërit e shoqërisë sonë dhe përcjellësit tanë të traditës e kulturës!

Prezentimi ynë është më 13 prill 2024, nga ora 19:25 – 19:50, Alte Kaserne, Technikumstrasse 8, 8400 Winterthur. /Albinfo.ch