Lajme

Spitali i Gjenevës kërkon gjak urgjentisht

Spitali Universitar i Gjenevës ka mungesë të madhe gjaku dhe po u bën thirrje vullnetarëve të dhurojnë.

Spitali thotë se një seri operacionesh komplekse dhe një rritje e transplanteve të organeve kanë tendosur rezervat e tij.

Ai gjithashtu thotë se ka nevojë për më shumë donatorë të rregullt për të plotësuar mungesën – rreth 2,000 regjistra në vit, por i duhen edhe 250 të tjerë.

Ndërsa ka disa kufizime se kush mund të japë gjak, përgjithësisht kushdo midis moshës 18 dhe 60 vjeç ka të drejtë, transmeton albinfo.ch.

Kufizimet për burrat homoseksualë që jepnin gjak u hoqën nëntorin e kaluar – por ata që jetuan në MB midis 1985 dhe 1996 ende nuk munden – për shkak të rrezikut të sëmundjes së lopës së çmendur.

Ka një makinë donacionesh këtë të premte në spital. Vullnetarët do të kenë hyrje falas në Bains de Cressy dhe një smoothie.