AUTOTECH

Top 100 markat më të vlefshme në botë

Sipas Forbes, Top 100 markat më të vlefshme në botë kanë një vlerë prej 2.15 trilionë dollarësh

Ndërsa figura është mbresëlënëse, renditja e markave botërore mund të ndahet në mënyra të tjera që janë gjithashtu mjaft intriguese. Le të shohim markat sipas vlerës individuale të tyre, si dhe të renditura nga industria përkatëse, përcjell albinfo.ch.

Infographic e sotme vjen nga HowMuch.net dhe tregon 100 markat më të vlefshme në botë, sipas renditjes së fundit të Forbes.

 “Apple” mbetet marka më e vlefshme në botë me 182.8 miliardë dollarë, por katër kompani të tjera të teknologjisë mbeten prapa prodhuesit të iPhone, secila prej të cilave rrit vlerën e markës në një ritëm të shpejtë.

Google (+ 30%), Microsoft (+ 21%), Facebook (+ 29%) dhe Amazon (31%) u rriten me shifra të dyfishta. Në këtë pikë, secili prej tyre ka anashkaluar Coca-Cola, markën joteknologjike të lartë në Top 10 me 57.3 miliardë dollarë.

Pesë markat e lartpërmendura janë të përqendruara në teknologji, por është e rëndësishme të kuptohet se kjo është gjithashtu pjesë e një tendence shumë më të gjerë.